Column: Kappersproat | Gesmak, geslurp en gekraak, heb liever ander vermaak!

Dicky Heuckeroth heeft de agenda van de kapsalon weer goed gevuld. Frens Jansen

Kapper Dicky Heuckeroth uit Staphorst schrijft één keer in de maand een column in de Staphorster. Deze week een luchtig (maar krakend) onderwerp.
Lees meer over
De Staphorster

Tja, ik heb serieus overwogen om een column te schrijven over zeer actuele onderwerpen die mij aanspreken, waarover ik genoeg zou kunnen schrijven. Ik erger mij rot aan hoe bepaalde dingen nu lopen in ons mooie Nederland, maar ik ga dat niet doen. Ik hou het luchtig, vrolijk en met een knipoog!

Ik ga wel iets zeggen over een bepaalde ergernis die iedereen wel herkend. Als jullie vinden dat ik zeur, spreek mij maar aan hoor op straat! Ik kan aardig wat hebben. Zo mag ik wel eens naar de bioscoop gaan en dat doen we ook met enige regelmaat, waar erger jij je dan aan zou je denken? Nou, aan al dat geknisper van de mensen die naast mij zitten, vooral het geslurp uit een flesje. Het laatste beetje, weet je wel?!

Helemaal gek word ik ervan, grote dikke bakken met chips, popcorn, M&M’S, nootjes, warme nacho’s alles in bakken en zakken die heel veel lawaai maken.. Ik kom niet voor gesmak, geslurp en gekraak, maar voor heel ander vermaak.

Stonden we dus laatst in de rij, en ik zie al iemand bij de kassa een grote bak met nachos bestellen. Ik dacht: hoop dat die niet naast mij zit.. En ja hoor, als en lot uit de loterij: wij waren met drie vrienden en die gast gaat naast mij zitten met zijn vriendin. Oooh shit, dacht ik.

Wij ploppen aan het begin van de film het bekende beugel biertje open en proosten even (met weinig geluid). Ik boer niet, en ik slurp niet. Niks van dat alles. Maar, die mensen naast mij graaien de ene na de andere nacho uit die bak en dan, ik kan er niks aan doen, hoor ik alleen nog maar dat gesmak en gekraak en daar erger ik mij aan. Het is gek maar waar. Dat snacken hoort bij film kijken, snap ik best wel. Maar kunnen ze nou geen snacks gaan verkopen die niet zo veel geluid maken.

Ik kijk naar rechts en zie dat zijn bak bijna leeg is, ‘MOOOOI!!!’, dacht ik.. die maten naast mij lachen want die weten dat ik het maar niks vind. Yes, hij eet de laatste en er breken ongeveer 5 minuten stilte naast mij aan, dan is er pauze.. Onze biertjes zijn op, we stappen uit de stoel en halen er nog een paar. Ook even plassen (bier moet er ook weer uit) na een kwartier ploffen we weer heerlijk naast elkaar op de stoelen.. gezellig, dacht ik.

Maar wie zie ik daar aankomen lopen, de mensen die naast mij zitten, met een nieuwe bak nacho’s en een nog grotere zak M&M’s!

En ik dacht bij mezelf: morgen koop ik een staatslot!!

Nieuws

menu