Column: Kappersproat | Het prikt, maar is geen mug

Kapper Dicky Heuckeroth uit Staphorst heeft weer genoeg te vertellen in zijn column Kappersproat. Foto: Dicky Heuckeroth

Kapper Dicky Heuckeroth uit Staphorst schrijft één keer in de maand een column in de Staphorster. Deze maand vertelt Dicky over de gevaren van het kappersvak.
Lees meer over
De Staphorster

Ik heb dit verhaal vast wel eens aan iemand die bij mij in de stoel zat verteld, ik moest er aan denken toen we met de Heuckerothschat bezig waren. De schat van een jaar gratis knippen lag verstopt aan het Chineseweggie..

Dus ja, toen kwam het weer boven. Weet ook nog gewoon welke dag het was, op een vrijdagmiddag. Ik heb eigenlijk een gevaarlijk beroep. Kijk een bouwvakker kan van een steiger vallen, schilder ook, slager snijdt zich met een mes, een stratenmaker slaat zich met een moker op de vinger en een lasser kan lasogen krijgen. Er wordt altijd lacherig gedaan over de gevaren van het kappersvak, maar weet je dat haar gevaarlijk is? Vooral Chinees haar!

En luister ik discrimineer niet!! Voordat ik daar allemaal boze berichtjes over krijg. Iedereen weet dat Chinese mensen heel erg hard en recht haar hebben, het zijn net speltjes. Ik had die dag twee Chinese jongens te knippen, heeeeeeel erg lastig en flink zweten op dat haar. Toch gingen ze zeer tevreden de deur uit, maar wat ik nog niet wist, daar kwam ik die nacht achter.

Ik lag heerlijk te slapen en draaide mij eens lekker om, toen mijn lip tegen het dekbed aankwam en ik een stekelige pijn voelde. Niet fijn zeg. Dus ik eruit, naar de badkamer en even in de spiegel kijken toch! Kon eigenlijk niks zien maar zag wel dat het iets was opgezwollen, maar ja ik was moe en dacht: ik ben vast door een mug gestoken, dus ik strompelde maar weer naar bed. De volgende dag werd ik wakker met een dikke lip. Schrok me kapot. Toen ik in de spiegel keek was het net of er botox in was gespoten, vast een joekel van een mug geweest!

Toen ik beneden kwam lag mijn vriendin ook in een deuk en die dacht dat ze mij in de nacht een elleboogje had gegeven. Maar het voelde niet fijn en als ik met mijn tong langs mijn lip ging, het was net of er iets zat. Ik weer naar de spiegel, dit kon toch geen mug zijn?! Vette lamp erop en toen kwam ik er achter dat er iets in zat, en ja hoor met een pincet haalde ik twee haren uit mijn bovenlip…

Van die Chinezen! Als dat wordt afgeschoren, je ziet het niet maar het springt overal naar toe het zijn inderdaad net spelden en keihard. Tis natuurlijk niet zo dat ik ze nooit meer geknipt heb, dat doe ik nog steeds en het was echt een toevalstreffer ook nooit meer gehad!

Maar soms gaat haar echt door de broek of het shirt heen. In je sokken, onder de nagels, tot aan de onderbroek aan toe. Dus aan alle slagers, bouwvakkers, schilders, stratenmakers en lassers: het kappersvak hoort ook in jullie rijtje van gevaarlijke beroepen hoor!!

Nieuws

menu