Column: Kappersproat | Zomerreces.. oftewel vakantie

Dicky Heuckeroth heeft de agenda van de kapsalon weer goed gevuld. Frens Jansen

Kapper Dicky Heuckeroth uit Staphorst schrijft één keer in de maand een column in de Staphorster. Deze week moet Dicky even zijn frustratie kwijt over het zomerreces.
Lees meer over
De Staphorster

Tja er zijn veel dingen die ik niet snap, kan ze ook allemaal niet uitleggen en dit is er ook één van, als mensen het mij wel kunnen vertellen... GRAAAGGG.

Iedereen heeft recht op vakantie, lekker op het strand bruinbakken en biertjes drinken, kortom: luieren en herinneringen maken. Er zijn er die hebben lang vakantie en er zijn mensen die hebben maar een paar weekjes. Dat is voor mij ook genoeg, want dan wil en moet ik gewoon weer aan het werk.

Er zijn veel ondernemers die niet op vakantie gaan als het bedrijf daardoor in problemen zou komen. Ik ook niet hoor, dan zou ik doorwerken... De salon gaat ook niet dicht met de vakantie, wij hebben dan altijd een zomerschema. We wisselen het mooi af met elkaar. We zorgen ervoor dat alle collega’s de rust kunnen pakken maar ook dat het bedrijf door kan gaan, dat is fijn want zo kan ik ook met een gerust gevoel op vakantie.

De regering gaat gewoon met zomerreces. Zij zijn de mensen die Nederland besturen, het gaat nu niet zo goed met het bedrijf (Nederland) en toch met een gerust hart op vakantie?? Corona crisis gehad, de boeren zijn niet blij (wat ik helemaal begrijp), er is woning tekort, oorlog in Oekraïne, de energieprijzen zijn mega hoog, we hebben te maken met een vluchtelingenstroom en we stormen af op een gigantische crisis. Maar de regering gaat gewoon lekker met Zomerreces? Laat ze daar ook een zomer rooster invoeren, hoe kun je nu zomaar zo lang weg zijn!?

Ze kunnen nog wel wat van een kapper uit Staphorst leren. Wij moeten zelf voor onze inkomsten zorgen, we moeten dus omzet maken. Die beste mensen die het bedrijf (Nederland) besturen niet, ze kunnen het gewoon van de grote bult halen, komen ze te kort? Nog meer belasting betalen.

In mijn ogen komen ze nu niet echt geloofwaardig meer over, ze praten over stikstof, boeren, koeien en ander vee alsof ze er verstand van hebben. Zelf hebben ze nog nooit met de laarzen in de drek gestaan, laat staan een koe gemolken. Alleen als je passie, werklust en hart voor de zaak hebt gaat het goed. Dan heb je een fijn en prettig bedrijf.

Nederland is een top bedrijf, alleen zitten er een aantal directeuren die naar mijn idee geen passie voor hun bedrijf hebben. Ik zou zeggen: kom eens naar Staphorst, dan kunnen jullie met gepassioneerde boeren/ondernemers praten en gelijk een koe melken. Tot gauw, we zetten de melkkruk vast klaar!!

Nieuws

menu