Dauwtrappen in het Reestdal met ontbijt

Het Reestdal staat garant voor mooie aangezichten.

Het Reestdal staat garant voor mooie aangezichten. Foto Chantal Wachtmeester

Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, verzorgen Landschap Overijssel en de P K N Oud Avereest, de jaarlijkse dauwtrapochtend in het Reestdal. Het is inmiddels een traditie: dauwtrapwandeling met ontbijt en aansluitend een kerkdienst
Lees meer over
De Staphorster

Deze ochtend is het mooie Reestdal zoals gebruikelijk het sfeervolle decor voor een vroege start van Hemelvaartsdag. Je gaat samen met de natuurgidsen van Landschap Overijssel op pad om te genieten van vroege vogels en ontluikende natuur.

Er zijn dit jaar twee wandelingen. Een langere wandeling, die start om 06.15 uur en de tweede iets kortere wandeling start om 06.45 uur. Ze starten vanaf De Wheem, Oud Avereest 22 in (Balkbrug). Na de vroege ochtendwandeling is er tijd om te ontbijten en aansluitend is er de mogelijkheid tot bijwonen van de kerkdienst in de Reestkerk. De speciale Hemelvaartsdienst start om 09.30 uur.

Ontbijten

Na de wandeling lekker ontbijten? Donateurs betalen op vertoon van de donateurspas voor het ontbijt 5 euro per persoon en voor kinderen tot en met 12 jaar 3. Niet-leden betalen voor de wandeling (inclusief ontbijt) 10 euro en kinderen 6 euro. Opgave voor het ontbijt kan tot uiterlijk maandag 15 mei 11.00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk mee te wandelen zonder ontbijt.

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten . Goed schoeisel is aan te raden, want in het Reestdal kan het hier en daar nat zijn.