De Blije Bijbeltent komt naar Nieuwleusen: 'We hopen mensen nieuwsgierig te maken'

De rood-blauwe, circusachtige tent van het Nederlands Bijbelstudie Centrum. Foto: NBC

Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) strijkt van zondag 26 juni tot en met vrijdag 1 juli met zijn rood-blauwe, circusachtige tent neer aan de Bosmansweg in Nieuwleusen. Het inmiddels vertrouwde thema is nog steeds ‘Blij met de Bijbel’.
Lees meer over
De Staphorster

Zowel overdag als in de avond om 20.00 uur zijn er programma’s voor verschillende doelgroepen met gesproken en gezongen woord. Dinsdag om 10.00 uur leidt Jannie Molenaar een vrouwenochtend en woensdagmiddag is een kinderdienst met de familie Zagers (van 14.00 tot 16.00 uur). Donderdag leidt Olaf Vos een jongerenavond waar Jonny & The Jazzuits optreden.

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf driemaal spreekt (zondag, woensdag en vrijdag) en ook deel uitmaakt van de BBC-combo, die zondag optreedt. Andere sprekers zijn: Henk Visscher (maandag) en Razzak Avakhti (dinsdag). Verdere muzikale medewerking komt van Karin, Agnes, Jentina en Jeanet (maandag), Jan Durk Wierda (dinsdag), Johan Bruin & Band (woensdag), en gospelkoor Tehillim (vrijdag).

Raadpleeg voor actuele informatie de website: www.bijbelstudie-evangelisatie.nl .

Zomertournee

Het is de zeventiende zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er toen na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan.

„Wij willen mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken”, zegt Ab Klein Haneveld. „Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”

Nieuws

menu