De Stappester Diekzangers niet langer alleen voor mannen. Koor uit Staphorst laat vanwege dunne bezetting ook vrouwen toe

De Diekzangers gaan van een mannenkoor naar een gemengd koor. Harm Brand

Alle koren hebben het moeilijk door verlies van leden. Dat betreft ook de Diekzangers uit Staphorst. Er zijn nog 16 zangers, waarvan door ziekte of andere oorzaken het mannenkoor lang niet altijd op sterkte is. Verbreding is daarom noodzakelijk en dus heeft het koor besloten over te stappen van een mannenkoor naar een gemend koor.
Lees meer over
De Staphorster

De repetities van het koor op de maandagen zijn nog steeds aan de gang. De Berghorst biedt daarbij gastvrijheid. Elke avond zijn er toeschouwers uit de Berghorst die vaak ook meezingen. Het enthousiasme van de toeschouwers is aanstekelijk en stimuleert de Diekzangers door te gaan en niet op te geven.

Maar vanwege de dunne bezetting van het koor worden de gewaardeerde optredens in de verzorgingshuizen in de regio lastiger, dus heeft het koor besloten dat ook vrouwen mogen meezingen. Vrouwen die mee willen zingen kunnen zich gaan melden. Uiteraard kunnen zich ook nieuwe mannen bij De Diekzangers aansluiten. Het bestuur wil de veranderingen met ingang van januari invoeren.

Waardering

Bestuur en deelnemers willen graag weer kunnen garanderen dat zij nog steeds de verzorgingshuizen mooie gezellige avonden voor de bewoners bieden. „Er komen na de coronatijd alweer aanvragen binnen. Niets is mooier dan bij elk optreden de waardering daarvoor van de bewoners te ondergaan”, laat voorzitter van het bestuur Gerard Doornbos weten. „Overigens biedt de Diekzangers ook altijd de mogelijkheid mee te zingen door de teksten beschikbaar te hebben voor de aanwezigen.”

Aanmelden

Alle informatie is terug te vinden op de website van De Diekzangers. Het adres is www.diekzangers.nl . Daar staan de gegevens van de bestuursleden, voor verdere informatie en aanmelden. Ook kan men het videokanaal bekijken, waar optredens van De Diekzangers staan. Zo kun je een indruk krijgen van het repertoire.

Nieuws

menu