Dierenpracht in de Sporthal in Staphorst, iedereen geniet met volle teugen

De winnaars op de foto met de welverdiende bekers. Aangeleverde foto

Nog nooit hebben zoveel konijnen en cavia’s de sporthal in Staphorst bevolkt. Liefst 260 dieren waren er te zien. De kippen en sierduiven moesten thuisblijven, maar de kleindierenvereniging kan terugzien op een mooie show. Burgemeester Jan ten Kate opende de tentoonstelling en sprak zijn trots uit over de passie en beleving bij de dierenliefhebbers.
Lees meer over
De Staphorster

Er was heel veel publiek op vrijdag en zaterdag. In Nederland zijn er nog 47 konijnenrassen. De Vlaamse Reus, de Hollander maar ook meer zeldzame rassen als de Hulstlander en de Triantha, die beide hun oorsprong hebben in deze omgeving. De 24 verschillende rassen zorgen voor een prachtige verscheidenheid in dieren. Groot, klein, en van roodbruin tot wit.

Met volle teugen

De fokkers uit Staphorst en omgeving genoten met volle teugen. Dat deden de kinderen en opa’s en oma’s ook. Mooi om te zien hoeveel liefde voor en plezier met de dieren er is. Iedereen vertrok dan ook met een lach op het gezicht huiswaarts. De tombola die werd georganiseerd, zorgde ervoor het plezier alleen maar groter werd, want velen gingen met meerdere prijzen naar huis.

Goede en gezonde dieren

Voorzitter Gerard Schenkel sprak zijn waardering uit over de sfeer en binding binnen SKV. De leden trekken veel met elkaar op, staan elkaar bij, maar staan ook klaar voor nieuwe leden. Om ze te begeleiden in de hobby en er voor te zorgen, dat zij goede en gezonde dieren krijgen. Een hobby waarbij het niet alleen gaat om de hoender, konijn, cavia of sierduif, maar waarbij ook het ontmoeten van mensen een belangrijke plaats heeft. Rust, aandacht, liefde oh zo belangrijk in deze roerige tijd.

In het zonnetje

In een gezellige setting werden de prijswinnaars door burgemeester Ten Kate in het zonnetje gezet. De hoofdereprijzen ging naar de Comb. Apperlo uit Tollebeek met een Rex Konijn en Julia Nijboer uit Punthorst met een Cavia Borstelhaar. Ereprijzen waren er voor de jeugdleden Wout van Dijk en Julia Nijboer. Van de SKV-leden had Gerard Schenkel met een Tan het mooiste konijn en Albert Beugeling de fraaiste cavia.

SKV is volop in beweging en richt zich met veel vertrouwen op het nieuwe seizoen. Komend voorjaar wordt er een grootste Open Dag georganiseerd in samenwerking met Farmshop Huisman. Veel kleindieren staan dan centraal voor jong en oud. Veel informatie over verzorging, huisvesting en gezondheid is daar dan te verkrijgen, maar ook veel vertier en vermaak.

Nieuws

menu