Dutch Minibike Championship in Staphorst op tweede pinksterdag met bekende (oud)coureurs en kampioenen

Boyd Veijer is dit jaar ook te vinden op de startlijst. Boyd heeft enkele bekende familieleden, want zijn neefjes Kyano en Collin hebben al enige naam gemaakt in het motorsport wereldje.

Boyd Veijer is dit jaar ook te vinden op de startlijst. Boyd heeft enkele bekende familieleden, want zijn neefjes Kyano en Collin hebben al enige naam gemaakt in het motorsport wereldje. Foto: AMBC Staphorst

Motorclub AMBC houdt op tweede pinksterdag wegraces op het welbekende circuit De Tippe in Staphorst. Al sinds 1994 vind dit jaarlijkse evenement plaats in Staphorst en de laatste decennia is het een traditie geworden op tweede pinksterdag. Zoals altijd is de toegang voor dit AMBC evenement gratis, net zoals het parkeren.
Lees meer over
De Staphorster

De AMBC uit Staphorst heeft jaren samengewerkt met de stichting SOBW en organiseerde toen met veel succes de jaarlijkse brommerraces. Een kweekvijver van talent van waaruit tientallen rijders doorstroomden naar de landelijke en internationale motor- wegrace klassen.

De laatste paar jaar is de organisatie gewijzigd in de NK junior moto-racing en vanaf dit jaar houdt de club het ‘Dutch Minibike Championship’ (DMC). De DMC staat voor plezier en talentontwikkeling van coureurs binnen de wegrace motorsport van Nederland en organiseert wedstrijden in diverse klassen voor zowel de beginnende jeugd als de ervaren coureurs.

Hulp gevraagd

De organiserende motorclub pakt de handschoen op en gaat door met de uitdaging van dit race-spektakel in deze eendaagse opzet. Voorafgaand aan het evenement is de club druk doende met de hulp van veel vrijwilligers om alles op te bouwen. Alle hulp is daarbij welkom en vooral de zaterdag voor pinksteren kan de club wel wat extra handen gebruiken. „Wie die dag dus een moment tijd en zin heeft om de opbouw van dit mooie evenement van dichtbij mee te maken is van harte welkom op circuit De Tippe. Er is voor iedereen wat te doen”, laat de AMBC weten.

Een speciale oproep is er voor hulp op tweede pinksterdag. De motorclub is dan nog wat vlaggenisten nodig die mede zorgdragen voor een veilig verloop van de races. Heb je interesse om die dag of de week voorafgaand te helpen meld je dan aan bij AMBC commissielid Pascal Mussche via (06) 58893981. Voor eten en drinken wordt de hele dag gezorgd.

Plaatselijke en regionale coureurs

De AMBC zou de AMBC niet zijn als men niet gezorgd heeft voor iets speciaals op deze racedag. In samenwerking met Ohvale importeur Deroue racing komt er een aparte Ohvale klasse in Staphorst aan de start met alleen maar prominente coureurs of ex- coureurs, veelal afkomstig uit Staphorst. Zo zijn er zelfs enkele (voormalige) Nederlandse kampioenen. Om enkele namen te noemen, Danny van der Sluis, Karlo Slager en Frank Nieman trekken eenmalig weer het racepak aan.

Ook bekende plaatselijke (ex) brommerrace coureurs zoals de broers Bert en André Coster, Pascal Mussche, Henry Compagner en Ivar Wesselink stappen deze dag op de Ohvale racer. In totaal zal er een startveld van 18 coureurs en ex- coureurs aanwezig zijn. In de junior A minibike klasse vinden we een bekende Staphorster motorsport naam. Hierin rijd namelijk Boyd Veijer mee. Boyd heeft enkele bekende familieleden want zijn neefjes Kyano en Collin Veijer hebben al enige naam gemaakt in het motorsport wereldje. Het jongere broertje van Sid veijer is ook met zijn race carrière gestart en komt aan de start bij de bambino’s.