Dutch Open Grasstrack is nieuwe benaming voor motorspektakel van AMBC in Staphorst. De Tippe blijft vertrouwde locatie van grasbaanraces

Tijdens de laatste grasbaanraces op de Tippe in 2019. Foto: JTS Fotografie - Jan Timmerman)

Op vrijdagavond 19 augustus weten alle grasbaanfans in den lande de weg naar circuit De Tippe in Staphorst weer te vinden. De AMBC organiseert als vanouds een tweedaags programma met op vrijdagavond de Dutch open klassen en op zaterdag 20 augustus de jeugd en nationale rijders en rijdsters.
Lees meer over
De Staphorster

Het lijkt al een eeuwigheid geleden, maar toch was het nog in 2019 dat de motorclub AMBC uit Staphorst het bekende grasbaanspektakel op het vertrouwde evenemententerrein De Tippe organiseerde. De Brit Paul Hurry kon dat jaar als winnaar bij de specials Internationaal worden genoteerd.

Er is in de voorbije jaren wel iets veranderd. Voorheen stonden de races in Staphorst bekend als de ‘Internationale AMBC grasbaanraces.’ De huidige naam is nu ‘Dutch open grasstrack’. Het gehele evenement is dus een open Nederlands kampioenschap waarbij in de befaamde specialklasse en de zijspanklasse ook Internationale rijders aan de start komen. Feitelijk dus nog steeds gewoon grasbaanracen op Europees topniveau.

Nieuwe sponsor

Een andere grote wijziging is het verdwijnen van de naam van de hoofdsponsor van het grasbaan evenement in Staphorst. Jarenlang mocht de AMBC rekenen op de steun van Aannemersbedrijf Engel uit Staphorst bij hun grasbaanraces. Wegens overname van dit bedrijf is helaas deze bekende naam verdwenen. Gelukkig is de club erin geslaagd de naam Engel waardig te vervangen door een tweetal nieuwe grasbaan hoofdsponsors. De Van Reel groep uit Rouveen en Jan van Veen bestratingen en grondwerk uit Staphorst zullen op alle officiële uitingen rondom dit evenement te zien zijn.

De wedstrijd in Staphorst is race nummer 4 in de Dutch open cyclus. Deze is begonnen op 10 april in Vries. Vervolgens was race nummer twee 2 op 11 juni in Loppersum en de derde krachtmeting was op 9 juli in Noordwolde. Staphorst volgt dan op 19 augustus terwijl in het Groningse Uithuizen de titelstrijd wordt beslist op 26 augustus.

Kijk voor een volledig programma op www.ambc-staphorst.nl

Nieuws

menu