EHBO-Staphorst oefent met eerste hulp en laat kinderen van de Harmen Doornenveldschool meespelen

Voorzitter EHBO Bert Veldman (de lotus), wethouder Lucas Mulder en voorzitter activiteiten commissie Peter Dominé. Foto: Aangeleverde foto

Leden van de EHBO-Staphorst zijn uitgenodigd door de activiteiten commissie voor een oefenavond. De avond was in samenwerking met de Lotusgroep, waarbij gebruik gemaakt kon worden van de Harmen Doornenveldschool.
Lees meer over
De Staphorster

Bijzonder, want nu konden de kinderen van groep acht die jeugd-EHBO hebben gevolgd ook ingezet worden als slachtoffers. Het enthousiasme om een ruzie te spelen en geholpen te worden aan hun (nep) verwonding die er op het oog heel realistisch uit zagen, vonden de kinderen geweldig.

Daar moesten de ruim 100 leden die over drie oefenavonden verdeeld aanwezig waren even aan wennen, want eerste hulp verlenen is ook letten op gevaar en voorkomen dat de situatie verergert. De verwondingen waren divers, waarbij de lotus en kinderen toch voor de nodige uitdaging zorgden. Wethouder Lucas Mulder was zelf ook aanwezig en kon zo zelf zien dat de aanwezige kennis er voor zorgde dat de situatie niet uit de hand liep.

De grote vraag aan de leden was de vrijwillige inzet bij evenementen in te vullen, indien mogelijk. Eind september begint weer een nieuwe EHBO cursus in Staphorst.

Nieuws

menu