Echte Bakker Bergerslag uit Staphorst krijgt vier sterren voor kerststol: 'Dan weet je wat puur genieten is'

De trotse bakkers van Bakker Bergerslag met hun kerststollen. Bakker Bergerslag

Het einde van 2022 is in zicht en de feestdagen komen dichterbij. Wat ontbreekt er bij jou nooit op de ontbijttafel tijdens de feestdagen? Voor Bakker Bergerslag uit Staphorst mag de kerststol absoluut niet ontbreken. Hun kerststol werd dit jaar door de onafhankelijk vakjury van het Echte Bakkersgilde als ‘zeer goed’ beoordeeld en kreeg de stol 4 sterren.
Lees meer over
De Staphorster

Rijkelijk gevuld, goede amandelspijs en bestreken met een laagje boter. Zo is ie het allerlekkerst. Een kerststol wordt zelfs nog lekkerder als je hem een paar dagen laat rusten. Zo kan hij een beetje rijpen. Bakker Bergerslag viel dit jaar in de prijzen met zijn stol en heeft nog een ultieme tip: „De amandelspijs uitsmeren over de plak kerststol met een lekkere laag echte roomboter, dan weet je wat puur genieten is.”

Het Echte Bakkersgilde is een stichting waarin de toegelaten bakkers kennis en recepten delen om elkaar te versterken. De product keuringen hebben als doel om samen te leren en te verbeteren. Door dit sterke keurmerk zijn klanten verzekerd van de beste kwaliteit van zowel de kerststollen als de andere bakkersspecialiteiten.

Precisiewerk

Het maken van een perfecte kerststol is een precisiewerkje. Het deeg moet eiwitrijk zijn en veel boter bevatten. De vulling en de kwaliteit van de amandelspijs zijn echt belangrijk. De bakkers van Bergerslag zijn dan ook heel trots op de behaalde 4 sterren. „Een kroon op ons werk,” aldus de bakkers. De komende anderhalve week staat bij de bakkerij volop in het teken van de prijswinnende stol, al krijgen andere kerstspecialiteiten ook volop de aandacht krijgen. Bij de keuring werd de stol beoordeeld op tien onderdelen zoals kleur, volume, structuur en natuurlijk smaak.

Nieuws

menu