Een funrun, pubquiz, mannenontbijt en voute party: Rouveen kan zich weer opmaken voor de Munnikenweek

Rouveen kan zich eindelijk weer opmaken voor de Munnikenweek.

Rouveen kan zich eindelijk weer opmaken voor de Munnikenweek. Harm Hoeve

Deze week is het in Rouveen tijd voor de Munnikenweek. De feestweek werd gisteravond traditiegetrouw geopend met een oecumenische tentdienst, waar honderden belangstellenden op afkwamen. De rest van de week is er nog van alles te beleven, zoals een pubquiz, een mannenontbijt, een funrun en een discoavond. De officiële opening van de Munnikenweek is op dinsdag 28 juni voorafgaand aan de Handelskeuring Rouveen.
Lees meer over
De Staphorster

Zonder kerkmuren samen zingen op deze ZomerZang. Al jaren begint de Munnikenweek op deze wijze. Het is de officieuze opening. De officiële start is altijd op de dinsdagavond met de Handelskeuring, ook een echte traditie. Vorig jaar trokken de dorpelingen de wandelschoenen aan om het geestelijke lied onderweg te zien én te horen met de Zomerzangavond on Tour. Dit jaar kon het weer gewoon in traditionele vorm doorgaan.

Handelskeuring

Op dinsdag 28 juni wordt de feestweek voorafgaand aan de Handelskeuring officieel geopend. Plaatselijke en regionale fokkers halen tijdens de Handelskeuring Rouveen hun beste paard van stal om deze te presenteren aan een deskundige jury. In verschillende rubrieken strijden rijpaarden, tuigpaarden en veulens om de felbegeerde kampioenstitels van de Handelskeuring. Voor menig rij- en tuigpaard was de kampioenstitel op de Handelskeuring een opstap naar een glansrijke carrière in de fokkerij en sport.

Voor alle kinderen is er dan een gratis ijsje, tussen 18.00 en 18.30 uur kunnen de kinderen een tegoedbon ophalen om deze dezelfde avond in te leveren voor een ijsje. Tijdens de handelskeuring geeft goochelaar en entertainer Joris een hilarische show. Ook wordt op dinsdagavond middels een strontbak-pulling op ludieke manier aandacht gevraagd voor de stikstofdiscussie.

De Handelskeuring Rouveen kent een traditie in spraakmakende shows met een knipoog naar de actualiteit. Eerder gaf de oliecrisis aanleiding tot een kamelenrace, de ruilverkaveling tot een kampioenschap ‘koe`n verbreng`n’ en het ontbreken van een supermarkt bracht een viervoetige Jumbo naar Rouveen.

Toneel

Woensdagmiddag 29 juni is er voor de jongste kinderen van groep 0-4 een theatershow van goochelaar Jan met heel veel verrassende acts. De show begint om 14.30 uur. Dezelfde dag om 20.00 uur is het lachen geblazen met een toneelstuk opgevoerd door toneelvereniging Munnikenslag.

Wie is de slimste Rouvener?

Donderdag 30 juni mogen de oudste kinderen van groep 5 tot 8 deelnemen aan de pubquiz en strijden voor leuke prijzen. Ben jij de slimste Rouvener? Om 18.45 uur start de quiz onder leiding van Marcel Kroes. Nadien om 21.00 uur mogen de volwassenen strijden in de tent tijdens te Pubquiz, het belooft een gezellig avond te worden onder het genot van een hapje en drankje.

Bloemenatelier Rianne geeft op vrijdag 1 juli een bloemenworkshop om 13.30 uur. Op vrijdagvond kunnen liefhebbers van oude brommers, auto’s en motoren hun hart ophalen. Vanaf 18.00 uur is het genieten van het oude blik van de oldtimers die opgesteld worden op het kerkplein. Om 19.00 uur maken ze een rondrit door de omgeving. De vrijdag wordt afgesloten de ouderwetse ‘VOUTE PARTY’. De verkleedkleding kan weer uit de kast om lekker te hakken of te høken, van disco tot dance, dikke beats en meezingers. Vanaf 21.00 uur is de tent open.

Mannenontbijt

Zaterdag 2 juli is de laatste dag van de Munnikenweek. Deze dag begint om 7.30 uur met een mannenontbijt voor de mannen. Een stevig ontbijt. Een goed gesprek en een recordpoging: genoeg ingrediënten voor een boeiende ochtend. Alle mannen zijn welkom. Zaterdagmiddag wordt voor de tweede keer een funrun door het dorp gehouden. De funrun start vanaf 12.30 uur. Deze keer is de start/finish vanaf het feestterrein aan de Korte Kerkweg. Het is bedoeld voor de ‘fun’, maar je mag ook meedoen voor een snelle tijd. Trotseer de 30 obstakels over een parcours van 5 kilometer. Verder moet je vlot varen, onder netten door kruipen en door de sloten banjeren.

Dit jaar mogen kinderen vanaf 6 jaar met een volwassene meedoen. Een zwemdiploma is verplicht, Het publiek geniet op het feestterrein en door het dorp van een fantastisch spektakel. Onder het genot van een hapje en drankje is er vermaak voor jong en oud. Vanaf 16.00 uur kun je weer proeven en genieten van heerlijke gerechten bereidt door de plaatselijke cateraars.

Op de zaterdagavond wordt de munnikenweek afgesloten met de band ‘Baby Blue’. De band bestaat uit vijf jonge mannen die keer op keer de hele tent weer op de kop weten te zetten met hun muziek en show. De livesensatie van dit moment.