Eerste goedverkoop van het jaar bij Museum Staphorst met veilingmeester Dirk Kok

De klederdrachtshows zijn een traditie in Staphorst. Even leek het erop dat het afgelopen was. Foto: Frens Jansen

De eerste kledingveiling bij Museum Staphorst komt er weer aan. Op dinsdag 12 juli is de eerste ‘goedverkoop’ van dit seizoen, waarbij onder deskundige en vaak humoristische leiding van veilingmeester Dirk Kok Staphorster klederdracht bij opbod wordt geveild.
Lees meer over
De Staphorster

Wie op zoek is naar mooie stoffen komt bij de veiling zeker aan zijn of haar trekken. Kijken is tussen 9.00 en 10.00 uur op de brink van het museum. De veiling begint om 10.00 uur stipt. Afrekenen van de gekochte kleding kan na afloop. De tweede goedverkoop deze zomer is op 17 augustus. Ook dan begint de veiling om 10 uur.

Dirk Kok

Oud beheerder van de Museumboerderij Dirk Kok is een absolute expert op het gebied van de Staphorster historie én de klederdracht. Hij keert dit jaar ook terug als presentator van de klederdrachtshows bij Museum Staphorst. Deze waren net als de Staphorstdagen afgeblazen, het Museum kampte namelijk met personele problemen om de shows door te laten gaan.

Dirk Kok heeft nu gezegd de shows wel te willen doen. Tot een jaar of tien geleden deed hij dit ook altijd. Het gaat vooralsnog om één show per dag, afhankelijk van de publieke belangstelling. De oud-beheerder geeft aan er weer zin in te hebben en ook de komende jaren de shows wel weer te willen doen. Een traditie blijft hierdoor bestaan.

Nieuws

menu