Feestelijke opening van Prachtlint Staphorst: een biodivers lint van groene en blauwe natuurparels dwars door de hele gemeente

De vereniging ziet genoeg opties om van Staphorst een groene oase te maken. Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst

De feestelijke opening van Prachtlint Staphorst vindt plaats op zaterdag 24 september. Wethouder Alwin Mussche geeft om 11.00 uur de officiële aftrap van dit nieuwe platform. De komende jaren wordt samen met inwoners, scholen, bedrijven en instellingen een biodivers lint van groene en blauwe natuurparels aangelegd dwars door de hele gemeente Staphorst.
Lees meer over
De Staphorster

Er zijn op deze openingsdag kramen vol streekproducten, zoals van biodynamische tuinderij ‘De Zonnehorst’ uit Punthorst en biologische melkveehouder Wicher Hoeve uit Rouveen. Ook vind je informatie over duurzame bestrijding van de Eikenprocessierups door Gemeente Staphorst, doe je ideeën op voor de aanleg van een (mini) voedselbos bij Voedselbostuyn Reestdal en koop je stoere natuurproducten bij Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’, tevens de oprichter van Prachtlint Staphorst.

Er zijn veel activiteiten en spelletjes voor kinderen zoals: ponyritjes, zaadparels maken en werpen, wedstrijd insect tekenen met leuke prijzen, hapjes en drankjes, live muziek van de Unstoppables.

Op de fiets

De openingsdag op zaterdag 24 september start om 10.30 uur en duurt tot 15.00 uur en vindt plaats bij het terrein bij de Unit voor Oekraïnische vluchtelingen aan de Staphorster Kerkweg 50. Kom bij voorkeur op de fiets. Lukt dat niet, parkeer de auto dan bij de CNS school en loop vandaar naar de locatie. Kom op tijd, de eerste 150 bezoekers krijgen een gratis verrassingstas.

Nieuws

menu