Fietstour van Stéphanos krijgt vervolg na succesvolle eerste editie. Stichting zoekt weer deelnemers uit omgeving Staphorst en Rouveen

Een aantal deelnemers van de succesvolte tocht van vorig jaar. Stephanos

Na de succesvolle eerste editie van de Stéphanos fietstour staat er een tweede editie gepland voor 11 juni. In totaal fietsten de eerste keer zo’n zeventig deelnemers mee en met 70.000 euro werd er een indrukwekkend bedrag opgehaald. Vanuit Staphorst stapten vorige jaar zo’n tien tot vijftien deelnemers op de fiets.
Lees meer over
De Staphorster

Het evenement is opgezet voor zowel individuele fietsers als voor (bedrijfs)teams. Het sponsorgeld van de deelnemers is bedoeld voor het project onderwijs voor Esther. De Staphorsters haalden vorig jaar gezamenlijk bijna 9000 euro aan sponsorgeld op en leverden zo een behoorlijke bijdrage aan het totaalbedrag.

De stichting is dit jaar weer op zoek naar deelnemers uit de omgeving van Staphorst en Rouveen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Staphorster Klaas Talen (06) 51451503, zodat er een team gevormd kan worden.

Hopen op veel deelnemers

Stéphanos directeur Johan van der Ham, die zelf ook weer hoopt te fietsen, hoopt opnieuw op veel deelnemers. „Het idee van deze fietstour is in 2020 ontstaan doordat vele (sponsor)activiteiten van onze werkgroepen in het land geen doorgang konden vinden vanwege corona”, vertelt Van der Ham.

„Na het onverwachte succes van vorig jaar hopen wij opnieuw op veel animo, zodat (wees)kinderen en hun families in Malawi (één van de armste landen ter wereld) door middel van evangelisatie, onderwijs- en landbouwprojecten aan een toekomst geholpen kunnen worden. Juist in een tijd dat het land te maken heeft met grote gevolgen van Cycloon Ana, is dat zeer welkom!”

De routes

De routes starten vroeg in de ochtend bij Camping de Solse Berg te Garderen. Ook is hier de lunchplaats en eindigen de routes op deze locatie. Voor de twee lange routes (167 en 251 kilometer) is er ook een tussenstop in Garderen en Genemuiden. De kortste route is 100 kilometer. De routes voeren langs oude steden en natuurgebieden zoals de Veluwe, Veluwezoom, Posbank, Zwartewaterland en de IJssel.

Voor gezinnen, ouderen en anderen is er op dezelfde dag een recreatieve fietstocht in de prachtige omgeving van Montfoort.

Nieuws

menu