Finale van Reggeborgh Skeeler4Daagse wordt verreden in Staphorst: lokale held Ronald Haasjes is in topvorm voor thuiswedstrijd

Ronald Haasjes won recentelijk nog zijn allereerste marathon op skeelers.

Ronald Haasjes won recentelijk nog zijn allereerste marathon op skeelers. Foto: Aangeleverde foto

De Reggeborgh Skeeler4Daagse wordt dit jaar voor het eerst verreden in Heerde, Rijssen en Staphorst. Tijdens dit vierdaagse evenement, dat plaatsvindt van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 juni, moeten de deelnemers flink aan de bak om te strijden voor de goedgevulde prijzenpot die de organiserende verenigingen hebben samengesteld.
Lees meer over
De Staphorster

Op zaterdag gaat het peloton van start in Staphorst, waar de grote finale staat gepland. Er wordt dan gereden op het bekende parcours rondom evenemententerrein De Tippe, met de klim naar het viaduct. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur. Dit met een marathon voor de jeugd. Zowel kadetten als junioren B rijden 20 minuten lang voor de eer en de mooie prijzen en premies.

Vervolgens meldt de nationale sprinttop zich om 13.30 uur voor de 100 meter. Dit is een spectaculair onderdeel waarbij in korte tijd hoge snelheden worden bereikt. Daarop aansluitend wordt de grote marathonfinale verreden. Om 16.00 uur gaan de dames van start voor 48 ronden van 880 meter. Om 17.30 uur is het de beurt aan de heren voor hun finale.

Lokale toppers

Uiteraard staan ook veel lokale toppers aan de start, zoals Ronald Haasjes die recentelijk nog zijn allereerste marathon won op skeelers. Ronald Haasjes is dus in topvorm voor zijn thuiswedstrijd. maar de familie Haasjes heeft nog meer troeven aan de start. Ook Christian, Jurrian en Joel zullen er alles aan doen om hun beste beentje voor te zetten.

Ook de huidige koploper in het klassement, Kevin van der Horst, is present. Hij gaat na drie marathons aan de leiding, tot nu toe behaalde hij enkel vierde plaatsen dus er zal hem veel aan gelegen zijn om in Staphorst op het podium te eindigen. En dan vergeten we nog Marthijn Mulder die altijd kan verrassen. En wat kan ‘juf’ Marieke Kroes bij de dames? Ook internationale toppers en bekende namen zoals Bart Swings en Marijke Groenewoud worden aan de start verwacht in Staphorst.

Prijs voor mooiste spandoek

Voor de lokale jeugd zal er veel herkenning zijn, want veel van de bovenstaande lokale helden en heldinnen geven wekelijks de trainingen. Wie kan het mooiste spandoek maken voor zijn favoriete train(st)ers? Er zal een mooie prijs beschikbaar zijn voor de mooiste creatie.

De 4daagse wordt mogelijk gemaakt door de organiserende verenigingen Skeelerclub Oost Veluwe uit Heerde, Schaats- en Skeelervereniging Rijssen en Skeelervereniging Staphorst, die samen met de steun van sponsors een extra prijzenpot over 4 dagen marathon hebben kunnen samenstellen van zo’n 3.000 euro. Dit is nog boven op de dagprijzen die door de KNSB beschikbaar worden gesteld.

Start in Heerde

Op woensdag 15 juni vindt in het centrum van Heerde de aftrap plaats, met marathons voor dames en heren. Een dag later wordt het strijdtoneel verlegd naar de accommodatie van Skeelerclub Oost Veluwe aan de Kommerseweg, waar op het wegparcours twee halve marathons worden verreden, door respectievelijk het dames- en herenpeloton. De eerste marathon begint hier om 19.30 uur.

Op vrijdag verplaatst het skeelercircus zich naar Rijssen waar in het centrum vanaf 18.30 uur wordt gestreden op de marathons. De finale in Staphorst wordt dus verreden op zaterdag 18 juni.