Foto van de Week | Huib Moelker uit Staphorst: 'Een mooi moment als de 'lente' bloeit in de tuin'

De lente staat weer vol in bloei. Foto: Huib Moelker

De redactie van De Staphorster heeft deze week weer veel mooie en bijzondere foto’s ontvangen uit de omgeving. De Staphorster foto van deze week komt van Huib Moelker uit Staphorst.
Lees meer over
De Staphorster

Huib valt ieder jaar iets op in Staphorst zo rond deze tijd van het jaar. Dit jaar heeft hij er een foto van gemaakt en ingestuurd naar De Staphorster. „Elk jaar weer een mooi moment als de ‘lente’ bloeit in de tuin aan de Gemeenteweg 324”, vertelt Huib over zijn foto.

En de bloemen in de voortuin zijn een mooie indicatie dat de lente er weer aankomt. Al zijn we er nog niet helemaal. De astronomische lente begint op het moment dat de zon recht boven de evenaar staat. Het precieze moment waarop dit gebeurt varieert door de jaren heen, maar valt meestal op 20 maart. 19 en 21 maart komen ook voor. De komende jaren begint de astronomische lente op 20 maart. Dit jaar om 22.24 uur, om precies te zijn.

Doe mee

De Staphorster zoekt mooie kiekjes uit de omgeving. Wil jij ook jouw speciale foto - gemaakt in de gemeente Staphorst - delen met de lezers van deze krant en daarmee een prominente plaats krijgen in de Staphorster? Stuur dan een actuele horizontale (liggende) foto van minimaal 1 MB (belangrijk!) en motivatie onder vermelding van ‘De Staphorster foto van de Week’- plus volledige naam en woonplaats - naar destaphorster@mediahuisnoord.nl. Vermeld wat er te bewonderen is op de foto en waar deze is gemaakt en wie weet zie je de foto volgende week terug in de krant.

Nieuws

menu