Foto van de week | Hans Dunsbergen: 'Een rietzanger fluitend in het fluitenkruid'

Een rietzanger fluitend in het fluitenkruid. Foto: Hans Dunsbergen

Wij hebben deze week weer veel mooie en bijzondere foto’s ontvangen uit de omgeving. De Staphorster foto van deze week komt van Hans Dunsbergen uit Meppel.
Lees meer over
De Staphorster

Hans maakte zijn foto op de Staphorster Grote Stouwe. „Het is een rietzanger fluitend in het fluitenkruid. Mijn motivatie: er is zoveel te zien op de Staphorster Grote Stouwe je hoeft er niet ver voor weg”, vertelt Hans over zijn inzending. De rietzanger is een vogel van rietlanden en andere oevervegetaties en bouwt zijn nest meestal in landriet. De vogel heeft een wilde zang vol imitaties van andere vogels, maar altijd herkenbaar aan het krassende karakter. Hans zag zijn kans schoon en wist het spektakel vast te leggen.

Doe mee

De Staphorster zoekt mooie kiekjes uit de omgeving. Wil jij ook jouw speciale foto - gemaakt in de gemeente Staphorst - delen met de lezers van deze krant en daarmee een prominente plaats krijgen in de Staphorster?

Stuur dan een actuele horizontale (liggende) foto van minimaal 1 MB (belangrijk!) en motivatie onder vermelding van ‘De Staphorster foto van de Week’- plus volledige naam en woonplaats - naar destaphorster@mediahuisnoord.nl. Vermeld wat er te bewonderen is op de foto en waar deze is gemaakt en wie weet zie je de foto volgende week terug in de krant!

Nieuws

menu