Geit + Wij uit IJhorst verwelkomt vijfling: 'Vijf schattige jonge geitjes. Dat hadden we niet verwacht'

Geit + Wij mocht afgelopen vrijdag vijf jonge geitjes verwelkomen. Foto: Sonja de Boer

Een Paaswonder bij Geit + Wij in IJhorst afgelopen vrijdag. Zij mochten de eerste jonge geitjes van het jaar verwelkomen. En dat was bijzonder te noemen, want het was een vijfling. „Dat het er direct vijf zouden zijn, hadden wij niet verwacht. Echt een wonder”, vertelt Sonja de Boer van Geit+Wij.
Lees meer over
De Staphorster

De drie kleinsten worden bij de kachel in huis bij de verzorgers Jan en Geertje van Schot met de fles grootgebracht. Moeder geit en de vijf kleintjes maken het hartstikke goed. „Dezelfde dag zijn er nog twee schattige geitjes geboren, de lente is nu echt begonnen”, aldus een blije Sonja de Boer van Geit + Wij.

Sonja laat weten dat Geit + Wij nog wel wat hulp kan gebruiken. „Wij zijn opzoek naar vrijwilligers en nieuwe donateurs. We zijn druk met nieuwe speeltoestellen voor onze geiten, een nieuw kippenhok en natuurlijk de kunstmelk voor de kleinste geitjes. Dit alles gaat genoeg kosten en daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken”, legt Sonja uit. Wie Geit + Wij wil steunen kan zich melden via dorpsraad.ijhorst@hotmail.com. „Eenmalig of een jaarlijks terugkerend bedrag? Wij zijn overal blij mee”, aldus Sonja.

Dorpsplan

Geit + Wij is voortgekomen vanuit Dorpsplan+. Een initiatief van de Dorpsraad IJhorst- Lankhorst, ongeveer 11 jaar terug. De dorpsbewoners konden mee bepalen wat belangrijk was voor de leefbaarheid van het dorp. Eén van de wensen was om de geitjes weer terug te halen naar het dorp. Een particulier hield al geitjes op deze plek, maar stopte daar door ziekte onder de geiten mee. Het initiatief scoorde hoog op de dorpsavonden en vanuit de werkgroep ‘kinderen’ werd het project opgepakt.

Nieuws

menu