Gemeente Staphorst en woonstichting VechtHorst willen tweede fase van woningbouw Rouveen Zuid versnellen

Uitbreidingsplan Rouveen-Zuid in twee fases.

Uitbreidingsplan Rouveen-Zuid in twee fases. Foto: Gemeente Staphorst

Om tegemoet te komen aan de lokale woonbehoefte wil de gemeente Staphorst samen met woonstichting VechtHorst versneld huurwoningen plaatsen in de tweede fase van de woonwijk Rouveen Zuid. Tijdens de behandeling van de begroting in november nam de gemeenteraad hiervoor al een motie aan.
Lees meer over
De Staphorster

„Er is een groeiende behoefte aan huurwoningen voor diverse doelgroepen. En om deze inwoners een goede plek te bieden, willen we dit versneld oppakken”, vertelt Wethouder Lucas Mulder. „Dus voordat we een de hele tweede fase Rouveen Zuid gaan ontwikkelen, werken we dit de aankomende periode eerst uit.” Het wordt dan duidelijk hoeveel huurwoningen waar precies komen te staan en wanneer deze geplaatst kunnen worden.

Er wordt flink gewerkt aan nieuwbouw in de gemeente Staphorst, waaronder de nieuwbouw van meer sociale huurwoningen. Zo is in opdracht van VechtHorst bijvoorbeeld de bouw aan de Levensboomlocatie in Rouveen gestart. Hier komen 8 huur- en 20 zorgappartementen. Ook wil VechtHorst dit jaar 14 flexwoningen in Staphorst plaatsen voor diverse doelgroepen. In de eerste fase van de nieuwe woonwijk Rouveen Zuid komen 10 rijwoningen die verhuurd worden door Woonstichting VechtHorst.

Reservelijst

Heel wat mensen schreven zich de afgelopen periode in voor een bouwkavel in Rouveen ZuidFase 1. Via een loting heeft de notaris de kavels toegewezen. Niet alle inschrijvers hebben een kavel van hun voorkeur kunnen krijgen. De notaris heeft daarom ook een reservelijst opgesteld. Na de loting waren er 21 bouwkavels over, die niet als eerste voorkeuren zijn opgegeven. Het gaat om bouwkavels voor twee-onder-één-kap woningen en bouwkavels voor vrijstaande woningen.

Er zijn geen bouwkavels voor rijwoningen meer beschikbaar. De mensen op de reservelijst krijgen de kans om te kiezen uit de nog beschikbare bouwkavels. Dit proces loopt nu nog. Ook nog wonen in Rouveen Zuid – Fase 1? Inwoners die zich in februari niet ingeschreven hebben voor een bouwkavel, maar toch graag inde nieuwe woonwijk willen wonen kunnen een e-mail sturen naar: woningbouwrouveen@staphorst.nl. Er hebben zich al meerdere mensen gemeld.