Gemeente Staphorst gaat nog eens 105 huishoudens helpen energie te besparen met bon van 300 euro

Veel mensen hebben moeite met het betalen van de energierekening. Foto: Venema Media

De gemeente Staphorst geeft aan nog eens 105 huishoudens een eenmalig bedrag van 300 euro te geven dat zij kunnen besteden aan energiebesparende maatregelen voor in huis.
Lees meer over
De Staphorster

Begin december ontvingen 585 huishoudens al een voucher die zij konden besteden om energiebesparende producten voor hun woning aan te schaffen. Op dit moment hebben 439 huishoudens deze voucher ook werkelijk besteed en is voor een bedrag van 124.500,60 euro aan energiebesparende producten aangeschaft.

De voucher moest besteed worden vóór 31 december 2022. Na de eerste ronde is er nog voldoende ruimte in het budget om nog eens 105 vouchers te vergeven. De vouchers zijn het meest besteed aan elektrische kachels, LED-verlichting, droogrekjes, radiatorfolie, en besparende douchekoppen.

Nieuwe groep

Bij het starten van de eerste ronde is afgesproken dat na afloop bekeken zou worden of en hoe het eventueel resterende budget alsnog zou kunnen worden ingezet. De huishoudens die dit weekend de brief van de gemeente met de voucher ontvangen, hebben in de periode van 2 tot en met 31 december 2022 de energietoeslag ontvangen.

Zij ontvangen daarom nu, net als de eerste groep die voor de energietoeslag in aanmerking kwam, de voucher waarmee zij energiebesparende producten voor hun huis kunnen aanschaffen. De brieven worden naar verwachting zaterdag bij de 105 huishoudens bezorgd.

Nieuws

menu