Graafwerkzaamheden voor glasvezel in Staphorst zijn begonnen. Wethouder Lucas Mulder zet eerste schop in de grond

Vlnr: Bert Vos (RENDO Fiber), Piet Grootenboer (DELTA Fiber Netwerk), Eddy Veenstra (RENDO), Dirk Slot (aannemer BAM Telecom), Lucas Mulder (wethouder gemeente Staphorst). Foto: Delta Netwerk

Wethouder Lucas Mulder van de gemeente Staphorst heeft gisteren de eerste schop in de grond gezet voor glasvezel in Staphorst. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Staphorst. DELTA Fiber Netwerk werkt voor de aanleg in Staphorst samen met netwerkbeheerder RENDO.
Lees meer over
De Staphorster

Mulder begon de graafwerkzaamheden samen met Eddy Veenstra (directeur N.V. RENDO Holding), Bert Vos (directeur joint venture RENDO Fiber), Piet Grootenboer(directeur DELTA Netwerk) en Dirk Slot (aannemer BAM Telecom). In 2018 hebben de bedrijven in gezamenlijkheid al het buitengebied van gemeente Staphorst voorzien van glasvezel. De afgelopen maanden gaf ruim meer dan 20 procent van de Staphorsters aan snel internet te willen. Dat was de kritische grens om ook hier de glasvezel aan te leggen.

Verwachte planning

Aannemer BAM Telecom is momenteel bezig met het bezoeken van de woningen in Staphorst. Zij overleggen met de inwoners waar het glasvezelkastje in de woning geplaatst mag worden. Zij gaan ook langs bij inwoners die geen abonnement hebben afgesloten. Ook zij komen namelijk alsnog in aanmerking voor een gratis aansluiting in hun woning. De schouw zal enkele maanden in beslagnemen. Inwoners zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.

De graafwerkzaamheden duren tot en met november. De verwachting is dat de aannemer dit jaar kan starten met de huisaansluitingen en tot ongeveer begin volgend jaar hiermee bezig is. Daarna worden de abonnementen geactiveerd en kunneninwoners gebruikmaken van hun snelle verbinding.

Juist in deze tijd

Bert Vos van RENDO vertelt dat ze alle vertrouwen hadden in een goede afloop van de glasvezelcampagne in Staphorst. „Juist in deze tijd blijkt hoe belangrijk het voor wonen en werken is om over een goede internetverbinding te beschikken. We zijn dan ook erg blij dat de vaart er goed in zit en de eerste inwoners nog dit jaar gebruik kunnen maken van hun verbinding”, aldus Vos.

„Het vertrouwen is juist gebleken”, vult Eddy Veenstra aan. „Perfect dat het gelukt is om voldoende glasvezelabonnementen binnen te halen! Niets staat nu de aanleg van de infrastructuur nog in de weg. Snel internet en glasvezel passen ook prima bij de mooie en ondernemende gemeente Staphorst’’.

Glasvezel zo snel als het licht

Ook de kinderen van de naastgelegen basisschool ontging het ‘rumoer’ rondom de officiële graafhandeling niet. Projectmanager Mark Möhlmann en eventmanager Esmé Tinholt hebben een ronde langs de klassen gedaan met uitleg over het glasvezel. Als afsluiter kregen alle 280 leerlingen twee fietslichtjes.

Nieuws

Meest gelezen

menu