Gratis workshop 'veilig online bankieren' bij bibliotheek Staphorst. Voorkom fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit

Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen.

Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Foto: Bibliotheek Staphorst

Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van jouw financiële gegevens? Op donderdag 25 mei leer je bij bibliotheek Staphorst hoe je internetcriminelen te slim af bent tijdens een gratis workshop ‘veilig online bankieren’.
Lees meer over
De Staphorster

Volgens cijfers van het CBS waren in 2019 met name identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten. Ook skimming en phishing komen bijvoorbeeld geregeld voor in Nederland. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich hiertegen wil weren. De bibliotheek geeft deze workshop in samenwerking met de Regiobank.

Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kun je wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet je een website, e-mail of ander bericht wantrouwen? Tijdens de interactieve workshop leert je hoe je internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijg je onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen jouw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen.

Aanmelden

De workshop in Staphorst begint op 25 mei om 10.00 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bibliotheekstaphorst.nl/agenda of neem rechtstreeks contact op met bibliotheek Staphorst, telefoon: 0522-462044 of mail: info@bibliotheekstaphorst.nl.