Hamers en spijkers kunnen uit de schuur: Huttendorp Staphorst opent de inschrijving. 'Dit jaar weer als volledig Huttendorp met overnachting'

Prachtige bouwwerken tijdens Huttendorp Staphorst afgelopen jaar. Foto: Frens Jansen

Kinderen uit de gemeente Staphorst mogen zich weer opmaken voor het Huttendorp. Op de basisscholen in Staphorst zijn alvast flyers uitgedeeld met informatie. Ook nu is het evenement waar honderden kinderen losgaan met hamers en spijkers weer gepland in de laatste week van de zomervakantie. Dit jaar is dat van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 augustus.
Lees meer over
De Staphorster

De voorbereidingen voor het Huttendorp zijn alweer in volle gang, zo laat Willem Bisschop namens Stichting Huttendorp Staphorst weten. „Het Huttendorp heeft inmiddels een vaste plek gekregen in de Staphorster samenleving. Vorig jaar was het ondanks de corona perikelen toch mogelijk om de 20ste editie van het evenement te houden, weliswaar in een afgeslankte vorm, maar het enthousiasme bij de kinderen en vrijwilligers was er niet minder om.”

Verschillende bouwwerken

Vorig jaar hebben meer dan zeshonderd Staphorster kinderen zich drie dagen lang uitgeleefd op evenemententerrein De Tippe met hamers, spijkers en veel hout. Vanwege de corona was Huttendorp Staphorst dus wel anders dan anders. Zo stond er een file van honderden meters. Vanwege corona had de organisatie van Huttendorp Staphorst er voor gekozen een drive-through te realiseren.

De met gele mutsen gehulde kinderen vonden het prachtig en kregen op die manier toch de kans om trots hun hutten te showen. Ook was er géén overnachting voor groep 8, maar dat moet dit jaar wel weer gaan gebeuren. „Dit jaar hopen we weer een volledig Huttendorp te kunnen organiseren inclusief markt en een overnachting voor groep 8!”, aldus Bisschop.

Inschrijven

Wie mee wil doen kan zich inschrijven tot zaterdag 18 juni. Inschrijven kan via het aanmeldformulier op de website , aan deze inschrijving is ook direct de betaling voor deelname gekoppeld. Verdere informatie is te vinden op de flyers en de website www.huttendorpstaphorst.nl

Geen flyer ontvangen? Deze zijn nog op te halen bij Jentje Mulder, Patrijs 31 (0522-461600) of Lijsje van der Horst, Gemeenteweg 349 (0522-461464).

Nieuws

menu