Hardlopers enthousiast: de 4 Mijl van Staphorst is terug

Er waren de vorige keer meer deelnemers dan verwacht aan de 4 Mijl van Staphorst.

Er waren de vorige keer meer deelnemers dan verwacht aan de 4 Mijl van Staphorst. Foto: Frens Jansen

Na twee jaar afwezigheid in verband met de corona-perikelen wordt De 4 Mijl van Staphorst weer georganiseerd. De vrijwilligers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 zijn er klaar voor en honderden hardlopers verschijnen woensdagavond 17 augustus aan de start.
Lees meer over
De Staphorster

Onder hen altijd veel regionale topatleten, maar ook veel recreanten die voor een topprestatie gaan. Bij de vorige editie in 2019 deden ruim 700 hardlopers mee. Het parcours van 6,437 kilometer is gecertificeerd door de Atletiekunie. Dit betekent dat de afstand klopt en dat de deelnemers dus een officieel persoonlijk record kunnen lopen. De start en finish is aan de Binnenweg bij het gemeentehuis.

MiniMijl en kidsrun

De 4 Mijl van Staphorst begint met wedstrijden voor de jeugd. Om 18.40 uur starten de meisjes tot en met 4 jaar voor de Hillies MiniMijl, een wedstrijd over 200 meter. Tien minuten later starten de jongens van deze leeftijd. Om 19.00 uur is de start van de Kidsrun met als eerste de 800 meter voor meisjes van 5 tot en met 7 jaar. De jongens gaan tien minuten later van start. Om 19.20 uur is de start van de 1000 meter voor meisjes van 8 tot en met 10 jaar. Ook hierbij starten de jongens tien minuten later. Voor de kinderen 11 tot en met 12 jaar wordt een parcours van 1200 meter uitgezet. Zij starten om 19.40 uur.

Om 20.00 uur vertrekken de deelnemers voor de Budget Bestrating 4 Mijl. Speaker Roel Poolman zal alle deelnemers de finish overpraten en het publiek op de hoogte houden van het wedstrijdverloop. De verwachting is dat de eerste deelnemers rond 20.20 uur finishen. Alle deelnemers ontvangen een medaille.

De organisatie vraag de deelnemers om zich alvast in te schrijven via www.4mijlvanstaphorst.nl. Dit scheelt wachtrijen bij het ophalen van het startnummer en bovendien is het goedkoper. Op de dag inschrijven is ook mogelijk en wel vanaf 17.30 uur tot 30 minuten voor aanvang van de desbetreffende wedstrijd.