Harry Arts uit Staphorst is Nederlands Kampioen Parkvogels

Harry Arts van de Staphorster Kleindiervereniging is Nederlands Kampioen geworden met een swinhoefazant. Foto aangeleverd

Op de 42ste Dierenparade Noordshow, die afgelopen dagen werd gehouden in de Evenementenhal Hardenberg, is Harry Arts van de Staphorster Kleindiervereniging Nederlands Kampioen geworden met een swinhoefazant. Een fantastisch resultaat voor deze sportfokker uit Staphorst.
Lees meer over
De Staphorster

Al enige jaren is Arts liefhebber en fokker van deze fraaie vogel. Een mooie bekroning van de kennis en kunde die Arts heeft van het vermeerderen en selecteren van de Swinhoefazant. De kippen en fazanten werden dit jaar digitaal gekeurd omdat de vogelgriep in Nederland voor deze dieren huisarrest betekent.

Op de landelijke tentoonstelling Dierenparade Noordshow wordt ieder jaar gestreden om het Nederlands Kampioenschap. De show was voor het eerst in Hardenberg. Naast 3000 konijnen en cavia’s waren er ook bijna 1000 sierduiven. Een 10-tal leden van de Kleindiervereniging uit Staphorst hebben deelgenomen. Een aantal van hun dieren werden bekroond met het predicaat F (fraai). Een puike prestaties waar ze terecht trots op mogen zijn. Het evenement trok veel toeschouwers, want de grootste indoor kinderboerderij mocht rekenen op veel bekijks van ouders met kinderen.

Nieuws

menu