Horecatoernooi bij vv Staphorst keert terug op de kalender. Dit jaar wel in een nieuw jasje

Van links naar rechts: Jan Huls (toernooicomm.), Jan Kisteman (De Dissel), Sjaak Li (De Japperij/Bakhuus), Jarno Redder (Spoorzicht), Nick Eggen (Uitgaancentrum Kisteman) en Jan Vogelzang (kantinecomm).

Van links naar rechts: Jan Huls (toernooicomm.), Jan Kisteman (De Dissel), Sjaak Li (De Japperij/Bakhuus), Jarno Redder (Spoorzicht), Nick Eggen (Uitgaancentrum Kisteman) en Jan Vogelzang (kantinecomm). Foto: Henrie Mussche

Na enkele jaren van afwezigheid vindt op de velden van vv Staphorst weer een horecatoernooi plaats. Op zaterdag 17 juni het strijden verschillende horeca gelegenheden om de titel bij Sportpark het Noorderslag.
Lees meer over
De Staphorster

Afgelopen dinsdag werden bij vv Staphorst de contracten ondertekend door de deelnemende horecabedrijven. Dit jaar maken Café Spoorzicht, Café De Dissel, Uitgaanscentrum Kisteman en Eetcafé De Japperij/Bakhuus het horecatoernooi mede mogelijk.

Bij de doorstart is de opzet van het toernooi in een nieuw jasje gestoken. Was dit voorheen een toernooi van 11 tegen 11, nu is er besloten om dit een toernooi van 7 tegen 7 toernooi te laten worden. „Door de financiële bijdrage van de verschillende horecabedrijven kunnen wij het inschrijfgeld laag houden”, laat de organisatie weten. „Wij als toernooicommissie van de vv Staphorst willen de horecabedrijven uit Staphorst bedanken voor hun bijdrage. Mede door hun wordt dit toernooi weer mogelijk gemaakt.”

Terugkeer

Door de coronaperikelen en organisatorische problemen, stond het toernooi de afgelopen jaren niet meer op de kalender bij vv Staphorst. In 2022 werd er nog wel een toernooi georganiseerd ter vervanging van het welbekende horecatoernooi wat jarenlang gespeeld werd op de derde zaterdag in juni op ‘Het Noorderslag’ in Staphorst, waarmee het de schijn had dat het horecatoernooi ter ziele was gegaan. „Gelukkig kunnen wij, de toernooicommissie van vv Staphorst en de gezamenlijke horecabedrijven in Staphorst, jullie melden dat het horecatoernooi dit jaar terugkeert op de kalender.”

Inschrijfgeld bedraagt dit jaar per team 25 euro per team. Inschrijven kan nog tot 10 juni via horeca.toernooi-staphorst.nl/start . Na afloop van het toernooi wordt het geheel feestelijk afgesloten door DJ Erik Gerritsen.