Huis van voormalig burgemeester Theo Segers in IJhorst is verkocht

Theo Segers te gast in de kerk in IJhorst. Streekredacie

Staphorst Het huis in IJhorst van de voormalige burgemeester van Staphorst, Theo Segers, is verkocht. Per 1 september hopen Segers en zijn echtgenote Anneke definitief naar de gemeente Molenlanden te verhuizen.
Lees meer over
De Staphorster

Segers stopte in januari van dit jaar na 4,5 jaar als burgemeester van Staphorst om over te stappen naar de Zuid-Hollandse fusiegemeente Molenlanden. Gerrit Jan Kok (VVD) is nu waarnemend burgemeester in Staphorst.

Appartement

Segers woont nu deels in een klein appartement in Hoornaar, één van de twintig kernen in de gemeente Molenlanden.

Soms is zijn echtgenote bij hem, maar vaak ook verblijft hij daar alleen, omdat Anneke Segers nog in het noorden van het land werkt. Omdat de woning aan de Bakkerslaan in IJhorst (onder voorbehoud) is verkocht, kunnen ze nu een definitief optrekje zoeken in Molenlanden. Dan gaat het boek Staphorst definitief dicht. Het echtpaar Segers woonde nog maar anderhalf jaar in het huis in IJhorst.

Segers is ondanks alle coronaperikelen en het feit dat hij nu met een verkoudheid in zijn appartement zit, een blije burgemeester. Vanuit zijn stulp in Hoornaar maakte hij maandagavond een vlog voor de bewoners van zijn gemeente om ze een hart onder de riem te steken en ze op te roepen de maatregelen van het RIVM op te volgen.

Integriteit

„Molenlanden is een mooie gemeente met twintig kernen, met net als in Staphorst een mentaliteit van ‘we zetten samen de schouders eronder’. Ik moest wel weer helemaal op nul beginnen, want ik kende niemand. Dat verandert razendsnel. Ik woon in de weekenden in de gemeente Staphorst, nog altijd een beetje mijn gemeente. Ik ben trots op Staphorst.”

Een half jaar voordat Segers uit Staphorst vertrok, brak er een fikse rel uit. De vertrokken CDA-wethouder Bert Krale die wegging, omdat het CDA in het college opzegde, beschuldigde zijn collega Lucas Mulder (SGP) van vriendjespolitiek, niet integer handelen en het ondermijnen van het bestuur.

Bureau Integritieit Nederlandse Gemeenten (BING) doet nu onderzoek. Veel hoofdrolspelers in dit dossier zijn de afgelopen weken en maanden gehoord, waaronder Bert Krale. Ook Segers werd gehoord. Hij was immers burgemeester in het college waar dit speelde. „Het rapport zou deze maanden verschijnen, zo heb ik begrepen. Ik weet niet hoe dat nu gaat, met deze corona-crisis

Nieuws

menu