IJhorst kan weer vijf dagen los tijdens het Rieversterfeest

De optocht is een van de hoogtepunten van het Rieversterfeest. Artizzl Media / Peter Nefkens

Het Rieversterfeest in IJhorst is weer aanstaande. Deze keer is het dorpsfeest van 6 tot en met 10 juli. De Oranjevereniging IJhorst heeft gezorgd voor een gevarieerd programma waarmee het dorp 5 dagen feest kan vieren.
Lees meer over
De Staphorster

Op woensdag 6 juli kan tot 19.00 uur ’s avonds gewerkt worden aan de straatversiering. Vanaf dat moment worden de erebogen en de versierde straten gekeurd door een vakkundige jury. Bij de keuring wordt een onderscheid gemaakt in de dagkeuring en de avondkeuring. De versieringen geven het dorp in ieder geval een bijzonder feestelijk aangezicht.

Op donderdagavond staat de kaartavond op het programma. Tijdens het laatste feest in 2019 is de FIFA gameavond geïntroduceerd. Gezien de grote deelname krijgt deze daarom ook dit jaar een vervolg.

Hard lachen

Vrijdagmiddag gaat het feest in de tent verder met een middagprogramma dat wordt verzorgd door Ernest Beuving: goede muziek en onbedaarlijk hard lachen om goede grappen. Vrijdagavond staat de Rieverst got Talent op het programma. Een lokale talentenjacht voor iedereen en voor alle vormen van talent (zang, dans, goochelen, cabaret etc.). Discotheek Banjo met dj Eric Dokter zal voor een swingende afsluiting van de avond zorgen.

Zaterdagochtend stellen de versierde wagens en de versierde individuelen zich om 9.45 uur op, op het feestterrein aan de Heerenweg. De bonte stoet zal vanaf 10.45 uur in optocht door het dorp trekken. De route staat vermeld op onze website www.oranjevereniging-ijhorst-lankhorst.nl . De prijsuitreiking wordt feestelijk en muzikaal afgesloten met medewerking van Davey Busman.

Muzikale bingo

Zaterdagavond gaat het programma door in de tent met een muzikale bingo (Swingo) met mooie prijzen. De swingende avond zal verder worden doorgezet door de superband Melrose. Zondagmiddag kan iedereen weer meedoen met diverse spellen. Ook aan de kinderen is gedacht (schminken, ballon vouwer, kinderdisco). Dit jaar gaat de band KaramBAM zorgen voor een daverende afsluiting van het Rieversterfeest 2022.

Nieuws

menu