In je sportbroek naar een festival: Annelien Laan van Sport Allee houdt eerste Fit Festival Staphorst op het buitenterrein van Zwembad De Broene Eugte

Geen lange rijen voor de biertent, maar een rij voor een workshop pilates, yoga of boksen. Annelien Laan (34) werd op een ochtend wakker met het idee om een volledig sportfestival op touw zetten in Staphorst en dat gaat gebeuren op zaterdag 24 juni. „Ik hou ervan om dingen te organiseren en om mensen in beweging te krijgen en dacht: dit ga ik doen!”

Annelien Laan (r) en bedrijfsleidster van Zwembad Staphorst Herma Steenbergen zijn druk met de voorbereidingen voor het Fit Festival Staphorst.

Annelien Laan (r) en bedrijfsleidster van Zwembad Staphorst Herma Steenbergen zijn druk met de voorbereidingen voor het Fit Festival Staphorst. Foto: Esther Schuurman

Lees meer over
De Staphorster

Het festival van Annelien draait om workshops, coaching en mentale en fysieke trainingen en dat is geen verrassing. De sportieveling is namelijk eigenaar van Sport Allee, een buitensportbedrijf dat actief is in Meppel, Staphorst, Rouveen en Ruinerwold. „Het Fit Festival Staphorst is voor iedereen die zin heeft om even actief bezig te zijn. Maar we zorgen ook voor muziek en ander vermaak. Het kan een relaxte dag zijn waarbij je kunt sporten. Zo moet je het eigenlijk zien”, vertelt Annelien over het festival.

Zwembroek