Jaap Huiskens, Dorpsraad Punthorst, TTV Staphorst en WTC Staphorst-Rouveen zijn door provincie onderscheiden met Overijsselse Vrijwilligersprijs

Jaap Huiskens (vrijwillige boswachter), Dorpsraad Punthorst, TTV Staphorst en WTC Staphorst-Rouveen namen dit jaar de Overijsselse Vrijwilligersprijzen in ontvangst. Stimuland

De Overijsselse Vrijwilligersprijzen (OVP) in de gemeente Staphorst zijn dit jaar voor Jaap Huiskens (vrijwillige boswachter), Dorpsraad Punthorst, TTV Staphorst en WTC Staphorst-Rouveen.
Lees meer over
De Staphorster

Ook in 2022 is aan een groot aantal vrijwilligersorganisaties gevraagd om vrijwilligers te kiezen die een extra blijk van waardering verdienen. Van trainer tot mantelzorger en van bestuurder tot groene vrijwilliger. In Gemeente Staphorst zijn op maandag 5 december de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Jacob Spiker en Hans Dijkstra van Landschap Overijssel. Ook Marlies Vedder en Maaike Timmerman waren aanwezig.

WTC Staphorst-Rouveen

WTC is een actieve fietsvereniging die zich richt op de fanatieke racefietser en mtb-er van jong tot oud. Staphorst heeft een prachtige mountainbike route in het Staphorster bos. Deze route weten veel mensen uit Staphorst, maar ook buiten Staphorst te vinden. Deze route wordt keurig onderhouden door een grote groep vrijwilligers.

„Wij vinden dit een prachtig initiatief. Dit zorgt er namelijk voor dat dat een grote groep fietsers gebruik maakt van deze route en hierdoor heerlijk sportief bezig kan zijn kan in de buitenlucht. De vrijwilligers mogen in het zonnetje gezet worden voor de fanatieke inzet voor het onderhouden van de route”, aldus Jacob Spiker.

Dorpsraad Punthorst

Punthorst heeft sinds 2019 een Dorpsraad opgericht. De dorpsraad is opgericht in de corona tijd. Hierdoor duurde het langer voordat er fysiek ontmoet kon worden. Inmiddels is er een eerste ledenvergadering geweest. De dorpsraad is een zelfstandige organisatie die de belangen van het dorp en de wijken behartigd.

De dorpsraad is fungeert als aanspreekpunt voor de gemeente over diverse onderwerpen. Het is een club met enthousiaste en fanatieke mensen. „Doordat het nog een relatief nieuwe club is, zouden wij het mooi vinden om de prijs aan hen uit te reiken, als een waardering van het starten van deze dorpsraad. Het is van belang in een klein dorpje zoals Punthorst dat deze enthousiaste mensen zich blijven inzetten door het dorp.”

TTV Staphorst

Deze vereniging zet zich al jaren in om inwoners van de gemeente Staphorst de mogelijkheid te geven om te tafeltennissen. De vrijwilligers houden de vereniging draaiende en zorgen voor de aansluiting bij regionale competities. „Er is bij de vereniging ook ruimte om te tafeltennissen zonder aan te sluiten bij de competities. Naast de competities biedt deze vereniging ook trainingen aan. De tafeltennisvereniging Staphorst is een kleine actieve vereniging waarbij plezier in de tafeltennissport voorop staat.”

Jaap Huiskens (vrijwillige boswachter)

Er wordt in elke gemeente ook een groene vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze is speciaal voor vrijwilligers die zich inzetten voor een groener Overijssel. In Staphorst is deze prijs voor Jaap Huiskens, hij is vrijwillige boswachter en groene gastheer. Hij woont aan de rand van het bos en hij is de oren en ogen in het veld. Hij repareert kleine zaken, ruimt zwerfvuil op maar staat nog liever bezoekers gewoon te woord en laat anderen graag zien wat er zo bijzonder is. Daarnaast helpt hij vrijwilligers die in zijn gebied werken graag.

Huiskens komt bijna altijd even gedag zeggen en zijn waardering uitspreken. Iets dat vooral in de werkgroep IJhorst die werkte met vluchtelingen enorm gewaardeerd werd. Bij zijn huis werd voor deze groep een plekje gemaakt voor het gereedschap zodat ze het niet iedere keer hoefden te vervoeren. Als het weer erg slecht was maakte hij het thuis nog even extra schoon en droog. Ook in de buurt is hij het aanspreekpunt voor kleine zaken.

Nieuws

menu