Jeugdwerkgroep van Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst gaat nestkastjes controleren en geeft drie kastjes weg

De aftrap voor de jaarlijkse nestkastcontroles is op zaterdag 16 april. Pixabay

De Jeugdwerkgroep van Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o. heeft de aankomende tijd weer verschillende activiteiten op de rol staan in de gemeente Staphorst.
Lees meer over
De Staphorster

De aftrap voor de jaarlijkse nestkastcontroles is op zaterdag 16 april. De start is om 08.00 uur in de ochtend bij de inforuimte SBB. Je loopt dan een aantal weken met iemand mee op een nestkastroute. Kasten controleren, eieren tellen, vogels leren kennen, later eventueel ringen. Heel leerzaam.

Op 16 april wordt ter plekke overlegd welke dag en welk tijdstip je als groepje gaat lopen. De controle vindt één keer in de week plaats. Ook worden drie bijzondere nestkasten verloot op deze dag.

Verder heeft de jeugdwerkgroep op 25 juni een reisje gepland naar de Weerribben. Op het programma staat onder andere een vaartocht met gids. Om 9.30 uur is het vertrek vanaf het marktplein in Staphorst. Opgeven kan tot 16 april.

Nieuws

menu