Jongveekeuring van KOC Rouveen en Staphorst heeft nieuwe locatie gevonden. Wie heeft het mooiste kalfje?

Jennieke Krale met haar kalfje tijdens de keuring van 2019. Foto: Koc Rouveen/Staphorst

De jongveekeuring van KOC Rouveen en Staphorst vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 september. Na twee jaar afwezigheid gaan er dit jaar 40 dieren de ring in om te streden voor de titel van moeders mooiste jongvee. De deelnemende kalveren, pinken en babykalveren zijn vanaf 09.30 uur te bewonderen op dit jaarlijks terugkerende evenement.
Lees meer over
De Staphorster

Na een dag vol strijdt worden aan het einde van de dag de kampioenen bekendgemaakt. De titels bij de kalveren en pinken worden weer komen uit de categorieën voorbrengen, toilet en exterieur. Rond 12.00 uur stappen de babykalveren in de ring. Een rubriek waarin alles mag en niks moet. Het belangrijkste aan deze rubriek is dat de jonge kinderen genieten van hun kalfje en hoe mooi deze is.

Nieuwe locatie

Het bestuur van Koc Rouveen/Staphorst e.o. heeft een nieuwe locatie gezocht voor de keuring. Loon- en grondverzetbedrijf Trompetter aan de Klaas Kloosterweg West 4b in Rouveen heeft hun terrein beschikbaar gesteld. Naast de jongveekeuring zijn er ook verschillende activiteiten, zoals een springkussen, koe schilderen of een leuke quiz over het keuringsterrein. Daarnaast is er ook een patatkraam, ijskraam en een horecagelegenheid om koffie of wat fris te kopen.

De keuring start om 9.30 uur en is omstreeks 15.30 uur afgelopen. De horecagelegenheid blijft langer open zodat er onder het genot van een drankje nog even nagepraat kan worden over de keuring.

Meer informatie? Kijk dan op www.kocrouveenstaphorst.nl .

Nieuws

menu