Jubilarissen Auke Heijs en Bert Lammertsen zingen al 25 jaar bij het Christelijk Mannenkoor Staphorst

Auke Heijs en Bert Lammertsen werden gehuldigd vanwege hun 25-jarig lidmaatschap van het koor.  Hun echtgenotes ontvingen een mooie bos bloemen. Foto: Jaco Hoeve Fotografie

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van het Christelijk Mannenkoor Staphorst van afgelopen donderdag in d’Olde Skoele in Rouveen werden een aantal jubilarissen van het koor in het zonnetje gezet. Auke Heijs en Bert Lammertsen werden gehuldigd vanwege hun 25-jarig lidmaatschap van het koor.
Lees meer over
De Staphorster

Het tweetal kreeg door voorzitter Bart Hoeve de zilveren g-sleutel opgespeld. Verder ontvingen de jubilarissen een oorkonde van de Koninklijke Christelijke Zangersbond. Voor hun echtgenotes was er een boeket bloemen.

Na enkele ‘stille’ seizoenen vanwege de corona pandemie heeft het ruim 90 stemmen tellende mannenkoor zich weer volop kunnen herpakken. De koorleden en hun dirigent Johan Bredewout mogen terugzien op een tweetal druk bezochte kerstconcerten in Rouveen en Nieuwleusen. Dat, en ook de komst van een aantal nieuwe leden, doet de zangers verlangend uitzien naar de geplande concerten in de komende maanden.

Oranjeconcert

Op Koningsdag geven de mannen hun traditionele Oranjeconcert in De Levensbron te Rouveen. Harm Hoeve (orgel), Jorrit Woudt (vleugel) en de trompettisten Arjan en Edith Post gaan hun muzikale medewerking verlenen. Bracht het mannenkoor vorig jaar het Staphorster volkslied tot leven, dit jaar zal de hymne van het tweelingdorp Rouveen ten gehore worden gebracht. Het volkslied is destijds gemaakt door Jan Kruidhof en op 2 februari 1972 voor ’t eerst gezongen op de bruiloft van Jan en Grietje Lassche.

Harm Hoeve bewerkte het lied onlangs voor het Christelijk Mannenkoor Staphorst. Het mannenkoor participeert op vrijdag 5 mei in het Grootste Vrijheidskoor van Nederland; een uniek evenement op het kerkplein in Rouveen in het kader van 78 jaar bevrijding.

Voor dinsdag 9 mei is het koor uitgenodigd om de afsluiting te verzorgen van de dan te houden BABsendag. Alle in Overijssel functionerende Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand van de Gemeente Staphorst zijn dan te gast. Het gezelschap krijgt een dagvullend programma aangeboden, dat aan het eind van die middag muzikaal wordt afgesloten in de kerk van IJhorst.

De jaarlijkse compost- en potgrondactie van het koor valt dit jaar op 10 en 11 maart.

Nieuws

menu