Kerstconcert in de Bovenkerk in Kampen van zeven jonge organisten uit Staphorst gaat in première

Organisten Hermen van Arnhem (19), Rick Bijker (23), Rhodé de Boer (19), Herman Coster (25), Annemijn van der Horst (20), Christian Mussche (25) en Lawrence Talen (21) uit Staphorst.

Organisten Hermen van Arnhem (19), Rick Bijker (23), Rhodé de Boer (19), Herman Coster (25), Annemijn van der Horst (20), Christian Mussche (25) en Lawrence Talen (21) uit Staphorst. Arno Lambregtse

Zeven organisten die al vaker een gezamenlijk concert verzorgden in de Kamper Bovenkerk, laten ditmaal via YouTube van zich horen. Op zaterdag 17 december gaat hun kerstconcert om 20.30 uur in première op het YouTube-kanaal Kampen Bovenkerk.
Lees meer over
De Staphorster

De organisten die zich dit concert laten horen zijn Hermen van Arnhem (19), Rick Bijker (23), Rhodé de Boer (19), Herman Coster (25), Annemijn van der Horst (20), Christian Mussche (25) en Lawrence Talen (21) uit Staphorst. Gerwin van der Plaats van GA-Studioworks en Jan Quintus Zwart van JQZ Muziekproducties zorgden voor beeld en geluid en maakten van de opnames een schitterend geheel.

De organisten brengen een gevarieerd programma ten gehore, zowel feestelijk als ingetogen, met herkenbare kerstmelodieën. De jongeren laten horen en zien dat het orgel ook nog volop uitdagingen biedt voor de nieuwe generatie.

Verbindende woorden

Als manager van de Bovenkerk biedt Jan Quintus Zwart op zijn beurt deze jonge mensen ook graag de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op het inspirerende orgel van de Bovenkerk. Als presentator spreekt Zwart in de stream de verbindende woorden en voert hij tussen de muziek door gesprekken met de jongelui over hun passie voor het orgel. De première van het concert is op 17 december om 20.30 uur op het YouTube-kanaal van Kampen Bovenkerk.

Bekijk hier het concert van vorig jaar.