Kinderboerderij Samenzóo uit Staphorst is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award IJsselland

Met het plaatsen van de blauwe borden is een anti-rookbeleid op de kinderboerderij ingezet. Foto: Samenzóo

Kinderboerderij Samenzóo in Staphorst is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award (RVG) in de regio IJsselland. Samenzóo heeft begin vorig jaar blauwe borden opgehangen in het park en werkt zo bewust mee aan een rookvrije generatie.
Lees meer over
De Staphorster

Met het plaatsen vand e blauwe borden is een anti-rookbeleid op de kinderboerderij ingezet. „Natuurlijk past roken ook helemaal niet binnen Samenzóo. Behalve brandgevaar hoort het niet bij het beleid van duurzaamheid en gezonde ontwikkeling”, laat begeleider Dick den Besten weten. „Kinderen die op bezoek komen krijgen zo het goede voorbeeld.”

De RVG Award IJsselland is een wedstrijd waarbij zowel inwoners van IJsselland als een jury stemmen op het beste initiatief dat werkt aan de rookvrije generatie. De drie beste initiatieven winnen 2.500, 1.000 en 500 euro om in te zetten voor het creëren van een gezonde omgeving. Vanaf nu is er de mogelijkheid om te stemmen op Samenzóo. Klik hier om een stem uit te brengen.

Praatje maken

Kinderboerderij Samenzóo in Staphorst heeft de deuren al weer een tijdje geheel geopend voor publiek. Kinderen, schoolklasjes en publiek uit Staphorst nemen geregeld een kijkje bij de dieren en maken gezellig een praatje met de harde werkers op de kinderboerderij.

Samenzóo wil een nuttige werkplek zijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Het Dagactiviteitencentrum DAC Horstheim te Staphorst valt onder de landelijke Stichting Zorg Adullam. Drie deskundige begeleiders leren de bezoekers van het DAC hoe zij met de dieren om moeten gaan. De kinderboerderij zet in op duurzaamheid, natuurbeleving, educatie en verbinding. Allerlei dieren zijn er te zien, zoals typisch Australische diersoorten, maar ook Europese moerasschildpadden.

Rookvrije Generatie Award IJsselland

De winnaars van de award worden eind juni 2022 bekend gemaakt. Deze RVG Award IJsselland wordt georganiseerd om de personen en initiatieven die in IJsselland enthousiast bezig zijn met het organiseren en realiseren van rookvrije omgevingen in het zonnetje te zetten. Dit jaar is er voor het eerst een Rookvrije Generatie Award (RVG Award) in de regio IJsselland.

Nieuws

menu