Kinderen van de Christelijke Nationale School in Staphorst geven 50-jarig jubileum glans met eigen circusvoorstelling

Na een hele dag oefenen konden de kinderen hun circusacts tonen aan alle aanwezigen.

Na een hele dag oefenen konden de kinderen hun circusacts tonen aan alle aanwezigen. Foto: Aangeleverde foto

De Christelijke Nationale School (CNS) in Staphorst bestond twee jaar geleden een halve eeuw. De festiviteiten werden vanwege corona 2 jaar uitgesteld, maar afgelopen donderdag 2 juni kon het 50-jarig jubileum eindelijk gevierd worden met de kinderen.
Lees meer over
De Staphorster

Circus Tadaa was in Staphorst neergestreken en samen met de hulp van zo’n 80 vrijwilligers is er in één dag een circusvoorstelling voorbereid. In de ochtend werd er in de eigen klas ontbeten en werden alle leerlingen in groepen verdeeld om te oefenen voor hun acts.

Samen met de begeleiders ging elk groepje tien onderdelen bij langs. Zo konden de leerlingen kennismaken met de equilibre (houten stokken laten balanceren), kleine fietsjes en eenwielers, kunstjes op ladders, acrobatiek, goochelen, jongleren met ballen, kegels en ringen, kunstjes aan de trapeze, ballopen op een grote houten bal of op een ton, diabolo en bordjes en op het koord voor het koorddansen.

Voorstelling

Na de lunch studeerden de leerlingen van groep 1 en 2 een leeuwen-, tijger- of olifanten act in onder begeleiding van hun eigen juf. De leerlingen van groep 3 tot en met 8 kozen voor hun meest favoriete onderdeel en gingen oefenen, verkleedkleren uitzoeken en lieten zich schminken. Om 14.00 uur begon onder toezien van veel vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden de voorstelling. Ieder kind deed mee, er werden talrijke nieuwe talenten ontdekt en iedereen had plezier.

„We willen nogmaals iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze dag”, laat de school weten. Op zaterdag 18 juni wordt het 50-jarig jubileum verder gevierd met een reünie voor alle oud-leerlingen van de school.