Kindermiddag bij Bezoekerscentrum de Wheem in Balkbrug: 'Wat leeft er in de Reest'

Wat leeft er in de Reest?

Wat leeft er in de Reest? Foto: Rindert Veltman

Wat kriebelt en krioelt er in het water van de Reest? Pak een schepnetje en ontdek het op woensdag 31 mei tijdens de kindermiddag ‘Wat leeft er in de Reest’ bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug. Kinderen gaan met netjes en loepjes op zoek naar kleine waterdieren.
Lees meer over
De Staphorster

Onder begeleiding van een speciaal kinderteamgidsen en kriebelbeestjes-expert, kunnen kinderen mee speuren naar zwemmende, kruipende en schaatsende waterdiertjes. Nabij bezoekerscentrum De Wheem gaan ze gewapend met netjes, loepjes en emmertjes op zoek naar de water minnende kriebelbeestjes. Aan de waterkant van de Reest kunnen ze onderzoeken welke diertjes daar leven.

Meld je van te voren aan via de www.landschapoverijssel.nl/activiteiten . Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden. De middag is van 14.30 tot 16.30 uur en is voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar.

De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het Reestdal en ligt tegenover de oude Reestkerk in Oud Avereest, aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk. De toegang tot het centrum is gratis voor iedereen en wanneer geopend zijn bezoekers welkom voor een kop koffie of thee. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet.