Kiyano Veijer (13) uit Staphorst pakt op Silverstone eerste zege in Honda British Talent Cup

Kiyano Veijer mocht op het hoogste treetje staan afgelopen weekend. Foto: Joan Veijer

Kiyano Veijer heeft afgelopen weekend op het circuit in Silverstone tijdens de eerste ronde van het 2022 Bennetts British Superbike Championship een mooi succes behaald. De coureur uit Staphorst won in Engeland de tweede Honda British Talent Cup race van het weekend.
Lees meer over
De Staphorster

De pas 13-jarige scholier behaalde hiermee zijn eerste zege in deze jonge talenten competitie die deel uitmaakt van het project ‘Road to MotoGP’. Veijer rijdt dit jaar voor zijn tweede jaar in de Honda British Talent Cup, welke verreden wordt op een moto3.

Eerste overwinning

Veijer mocht in 2021 al eens op het podium staan en eindigde toen op de 10de plek in het kampioenschap. Na de nodige fysieke wintertrainingen en een aantal voorjaarstrainingen in Spanje en Engeland, stond afgelopen paasweekend de eerste race na de winter op het programma.

Nadat de talentvolle jonge coureur het hele weekend al de snelste tijden noteerde en in de race van zaterdag een verdienstelijke vierde plek behaalde, sloot hij dit voor hem fantastische weekend af met een hele mooie overwinning op het Silverstone Circuit. De jonge Nederlander staat door zijn vierde plaats van zaterdag en de winst op zondag op de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

De volgende wedstrijd staat alweer voor de deur. Deze wordt verreden op het circuit van Oulton Park, Engeland op 1 en 2 mei.

Nieuws

menu