Koffieconcerten van pianist Wouter Harbers in IJhorst gaan weer van start en zijn als vanouds gratis te bezoeken: 'Willen onder de vlag van ‘Stichting Koffieconcerten’ eenzaamheid onder senioren bestrijden'

Pianist Wouter Harbers heeft weer zin in de koffieconcerten in IJhorst. Foto: Fotografie Fred Manschot

De enthousiaste pianist Wouter Harbers geeft al jaren koffieconcerten in IJhorst. Tijdens deze concerten verwent hij bezoekers elke tweede maandag van de maand met een middag vol romantische pianomuziek. Op maandagmiddag 10 oktober is de aftrap van een nieuwe reeks concerten.
Lees meer over
De Staphorster

Door corona lag de serie een tijdje stil, maar nu herstart Wouter weer met de concerten in de Dorpskerk van IJhorst, aan de Kerkweg 8. De deuren van de kerk gaan open vanaf 14.00 uur. Een ieder is dan welkom voor een bakje koffie. „Vanaf nu zijn ze eindelijk weer gratis toegankelijk, zoals voor corona het geval was”, vertelt Wouter. „Op die manier willen we onder de vlag van ‘Stichting Koffieconcerten’ eenzaamheid onder senioren bestrijden op een laagdrempelige manier.”

Om 14.30 uur start het gratis toegankelijke concert met een luchtige toelichting van Wouter. Vervolgens neemt hij plaats achter de concertvleugel om aanwezigen te trakteren op een uur romantische pianoklanken.

Kennis maken

Deze herstart is het perfecte moment om muzikaal kennis te komen maken met Wouter, die het als zijn missie ziet om pianomuziek toegankelijk te maken voor iedereen. „Vitale ouderen, klassieke liefhebbers, bewoners van verzorgingshuizen (als ze stil kunnen meegenieten), bijstandsgerechtigden, wie dan ook: iedereen is welkom, dat is juist de magie van de gratis entree. Wel is er na afloop een collecte, om te helpen de onkosten te dragen”, vetelt Wouter.

En deze keer doet is hij niet alleen: samen met cellist Csaba Erdös en strijkkwartet Romance weet hij ongetwijfeld een gevoelige snaar te raken. Van ontroerende adagio’s tot een vrolijk Hongaars Rondo van Haydn, aanwezigen kunnen rekenen op een afwisselend programma.

Reserveren en de hele agenda: www.koffieconcerten.nl.

Nieuws

menu