Koning Willem-Alexanderschool Staphorst sluit gouden jaar af

De Koning Willem-Alexanderschool nodigt alle betrokkenen uit de periode 1971-2021 uit voor een ontmoetingsavond.

De Koning Willem-Alexanderschool nodigt alle betrokkenen uit de periode 1971-2021 uit voor een ontmoetingsavond. Foto: KWA-school

De Koning Willem-Alexanderschool sluit het gouden jubileumjaar af op dinsdag 28 juni met een informele ontmoetingsavond in de school. Alle betrokkenen uit de periode 1971-2021 worden hiervoor van harte uitgenodigd.
Lees meer over
De Staphorster

De school opent die dinsdagavond haar deuren van 18.30 tot 20.30 uur voor alle oud-leerlingen, oud-leerkrachten, ouders en anderen die op enige wijze aan de school verbonden zijn geweest. Onder het genot van koffie, thee, hapjes en drankjes kan men oude bekenden ontmoeten en tegelijkertijd de school nog eens weer vanbinnen bekijken.

Luxe tijdschrift

Met deze avond komt een einde aan een reeks van activiteiten die de school in het afgelopen cursusjaar organiseerde in het kader van het 50-jarig jubileum. Op 28 september werd het jubileumjaar geopend met een gezamenlijke dagopening met alle groepen, die door de ouders via een livestream gevolgd kon worden. Ook werd er een groepsfoto van de hele school gemaakt. In december verscheen een luxe tijdschrift met foto’s en bijdragen van de huidige leerlingen en leerkrachten, maar ook van oud-leerlingen en -leerkrachten.

Er zijn op de jubileumavond nog exemplaren van deze glossy te verkrijgen. In het kader van de feestelijkheden werd er dit jaar ook extra uitgepakt met schoolreis: de hoogste groepen gingen weer eens met de trein naar Amsterdam. Ook de andere groepen mogen op schoolreis; zij gaan naar De Flierefluiter en De Drentse Koe. Het jubileumjaar wordt voor de leerlingen afgesloten met demonstraties van een glasblazer en een ballonnenman en tot slot een mooie roofvogelshow.

Koning Willem-Alexanderschool

Toen de Eerste School met de Bijbel aan de Kerklaan uit zijn jasje groeide, werd er een nieuwe school gebouwd aan de Admiraal W.G. van Nesstraat. Met voormalig directeur meester Evert Mussche aan het roer vestigde de school zich in 1971 in het nieuwe gebouw. De naam ging Willem-Alexanderschool luiden, wat na verloop van tijd Prins Willem-Alexanderschool werd. Toen de prins in 2013 koning werd, besloot men ook de naam van de school mee te veranderen in Koning Willem-Alexanderschool.