Koningsdag in Rouveen met autorodeo, een Oranjeconcert van het Christelijk mannenkoor in de Levensbron en muziek in de feesttent

De autorodeo in Rouveen is altijd een grote publiekstrekker. Frens Jansen

Morgen kleurt het land weer Oranje tijdens Koningsdag. Ook de Oranjevereniging van Rouveen hoopt er deze woensdag weer een ouderwets gezellige dag van te maken.
Lees meer over
De Staphorster

„We kijken uit naar een mooie dag, na lang wachten mag het eindelijk weer!”, laat Geline Hulst-Boldewijn namens het bestuur van de Oranjevereniging Rouveen weten. Koningsdag begint om 09.00 uur op het kerkplein met de aubade. Hierbij is ook burgemeester Jan ten Kate aanwezig en wordt het Wilhelmus meegezongen.

Ook geeft dansgroep SV Rouveen een optreden op het lied ‘Fit Top 10’, dit is het officieel lied van de Koningsspelen 2022. Bij de aubade kunnen de kinderen een stempel krijgen, hiermee hebben ze in de middag gratis toegang tot het feestterrein.

Feestprogramma

Na de aubade begint om 09.30 uur het feestprogramma voor groep 1 tot en met 8 op het terrein bij de feesttent aan de Schipgravenweg. De kinderen van groep 1 tot en met 4 kunnen om 10.15 uur genieten van de voorstelling ‘Alle Dagen Feest’ van Tijl Damen. De kinderen van groep 5 tot en met 8 mogen om 09.30 uur naar de kruising Scholenland/Schipgravenweg komen. Voor hen staat daar een uitdagende ochtend te wachten.

Om 13.00 uur begint het middag programma, met uiteraard ook de jaarlijkse autorodeo. Ruim 90 deelnemers gaan de baan op met hun auto’s. Tijdens de autorodeo is er voor de kinderen een speelplek ingericht, zijn er bands die optreden in de zogeheten ‘bleerkerre’, en is er een hapje en drankje te verkrijgen. Na afloop van de autorodeo geeft de band Nie Wies een optreden in de feesttent.

Oranjeconcert

Om 19.30 uur begint het Oranjeconcert van het Christelijk mannenkoor in de Levensbron. De algehele leiding is in handen van Johan Bredewoudt. Maurice van Dijk en Laura Krale spelen Trompet, Jorrit Woudt speelt op de vleugel en Harm Hoeve op de piano. Om 21.30 uur start het avondprogramma in de tent op het feestterrein, DJ Benn staat hier achter de draaitafel om de avond feestelijk af te sluiten.

Kijk hier voor het volledige programma tijdens Koningsdag in Staphorst.

Nieuws

menu