Koningsdag in Staphorst met vol marktplein en een jarige burgemeester

Liefst 60 kinderen hadden hun bolide op twee wielen flink opgefleurd voor de optocht. Frens Jansen

Het marktplein in Staphorst stond gisteren propvol tijdens Koningsdag. Na twee jaar hadden de Staphorsters wel weer zin in een feestje. Het dorp liep uit om de verjaardag van de koning te vieren. Ook zong de menigte burgemeester Jan ten Kate toe, die gisteren net als de Koning ook zijn verjaardag vierde.
Lees meer over
De Staphorster

Koningsdag begon net als vorig jaar met een optocht door het dorp met versierde fietsen. Liefst 60 kinderen hadden hun bolide op twee wielen flink opgefleurd. De kinderen konden zich vanaf 08.15 uur melden op het Marktplein. Een uur later vond op een vol marktplein de aubade plaats.

Tijdens de aubade werd de Nederlandse vlag gehesen, het Wilhelmus en het Staphorster volkslied gezongen. Ook de jarige burgemeester kreeg een lang-zal-hij-leven om zijn oren van de menigte op het volle marktplein. Iets eerder had hij al een bos bloemen ontvangen uit handen van de voorzitter van de Oranjevereniging Staphorst, Jan Carlo Bos.

Autobingo

Na de aubade was er een spel- en speelmorgen met een groot springkussen en speeltoestellen op het Marktplein. Ook konden inwoners op een kleedjesmarkt hun spullen verkopen en struinen door verschillende snuisterijen. Het middagprogramma stond in het teken van een Hap-en-Trap fietstocht van 25 kilometer door de gemeente met tussenstops voor een hapje en een drankje. Deze tocht startte om 13.30 uur vanaf het Marktplein. Een nieuwe activiteit dit jaar was de Autobingo.

In Rouveen genoten toeschouwers van de autorodeo . Al twee jaar moesten de Rouveners het zonder het gebeuk van de auto’s stellen, maar gistermiddag was het weer zover. Onder toeziend oog van honderden liefhebbers gingen de heilige koeien elkaar te lijf.

Oranjeconcert

Het hoogtepunt in de avond in de gemeente Staphorst was het optreden van het Christelijk Mannenkoor Staphorst. Honderd mannen zongen uit volle borst tijdens dit traditionele Oranjeconcert. Eindelijk mocht het weer. Het Christelijk Mannenkoor bracht het Staphorster volkslied in zijn geheel ten gehore tijdens het Oranjeconcert in kerk De Levensbron in Rouveen.

Medewerking werd verleend door de trompettisten Maurice van Dijk en Laura Krale. Jorrit Woudt bespeelde de vleugel en Harm Hoeve zat achter het orgel.

Nieuws

menu