Kulturhus De Spil in Nieuwleusen toont hedendaagse fotografie met expositie van verschillende fotografen

Tom Reuvers opent de tentoonstelling in De Spil De laatste jaren heeft Reuvers steeds meer de richting van natuurfotografie gekozen.

Tom Reuvers opent de tentoonstelling in De Spil De laatste jaren heeft Reuvers steeds meer de richting van natuurfotografie gekozen. Foto: Tom Reuvers

Fotograaf Tom Reuvers uit Zwolle opent op woensdagmiddag 31 mei de gevarieerde tentoonstelling ‘Fotografie in de KUNST in de fotografie 2’ bij Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. De opening van de tentoonstelling is om 17.00 uur.
Lees meer over
De Staphorster

De tentoonstelling is een vervolg op de eerste tentoonstelling ‘ Fotografie in de KUNST in de fotografie ’ in 2019 en zal te zien zijn van 31 mei tot en met 29 september. Onder het thema ‘Fotografie in de KUNST in de fotografie ’ tonen ruim 30 verschillende fotografen hun gevarieerde foto’s aan het publiek.

De exposanten in deze bijzonder gevarieerde tentoonstelling zijn: Fotografen-platvorm Kamerata uit Dalfsen, Leden van de Fotoclub Dalfsen en fotografen Rina Huzen uit Nieuwleusen en Anita van der Veen uit Rouveen. Gastexposanten zijn de fotoclub uit Ommen en fotograaf Tom Reuvers.

Tom Reuvers

Reuvers is een bekend natuur, portret en festival fotograaf uit Zwolle. Tijdens de opening zal Reuvers een uiteenzetting geven over zijn werk. De laatste jaren heeft Reuvers steeds meer de richting van natuurfotografie gekozen, in de vorm van vogelfotografie, macrofotografie en landschappen. Het urenlang struinen door de natuur is een favoriete bezigheid van Reuvers. In de donkere maanden komt ook avond- en nachtfotografie binnen zijn uitingen naar voren.

Binnen deze vorm van fotografie is hij degene die werkt met een speciale workflow om zeer bijzondere foto’s te maken. Onder andere door het combineren van verschillende belichtingswaarden in nachtfotografie geeft dat zijn foto’s net dat stukje extra. Reuvers staat ook bekend om zijn workshops en trainingen. Tevens is hij als technisch specialist en schrijver verbonden aan Zoom Magazine.

Expostanten

Fotografe Rina Huzen- Hilberink uit Nieuwleusen fotografeert al decennia lang met veel passie. Zij is opgegroeid met de camera. Haar Oma had zo’n klein vierkant kastje, en haar vader een 8 mm filmcamera en 40 jaar geleden heeft zij het stokje overgenomen met een spiegelreflexcamera. Rina is graag in de natuur, maar ongemerkt het dagelijks leven vastleggen, vind zij minstens net zo leuk.

Anita van der Veen fotografeert met gevoel. Zij probeert haar gevoel en beleving te vangen en te vertalen in haar foto’s. Met oog voor detail en door te spelen met licht, laat ze onderwerpen zien vanuit een ander perspectief. De vraag is niet waar je naar kijkt, maar wat je ziet. Van der Veen laat je in deze expositie graag met andere ogen kijken.

Kunst in de Spil

Kulturhus de spil houdt twee tot drie grote tentoonstellingen per jaar. Ieder met een geheel eigen thema en doelgroep. De tentoonstellingen komen tot stand in samenwerking met het Kulturhus de Spil en Max Timmerman, beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen. Timmerman is sinds 2018 als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid verbonden aan het Kulturhus.