Kulturhus De Spil in Nieuwleusen zoekt artistiek talent voor tentoonstelling 'Kunst vanuit het Hart'

De Jurk van ArtCrew was tijdens de vorige tentoonstelling te zien.

De Jurk van ArtCrew was tijdens de vorige tentoonstelling te zien. Foto: De Spil

Kulturhus De Spil in Nieuwleusen houdt voor de tweede keer de tentoonstelling ‘Kunst vanuit het Hart 2, ‘l HArt Brut 2’. Hiervoor zoekt De Spil artistieke talenten. De tentoonstelling gaat medio oktober 2022 van start is dan te zien zijn tot eind april 2023 in het Kulturhus.
Lees meer over
De Staphorster

De tentoonstelling is het vervolg op de eerdere ‘L Art Brut en laat zien wat de ontwikkelingen zijn in de afgelopen jaren in de kunstwerken gemaakt door deelnemers uit de ateliers in de zorg en van individuele artistieke talenten. Deze tentoonstelling toont werk van diverse aard zoals: schilderijen, tekeningen, collages, beelden en gedichten gemaakt door artistieke talenten met een beperking.

Het Kulturhus De Spil inventariseert en presenteert voor haar tweede ‘L HArt Brut artistieke talenten met verstandelijke en/of psychisch beperkingen en N. A. H. uit Nieuwleusen en de Gemeente Dalfsen en omgeving. Als Gastexposant zijn er tevens werken te zien uit de landelijke collectie van Special Arts in Amersfoort. Dit om ook het landelijke kader aan te geven van de artistieke talenten met een beperking in Nederland.

Kunst en Zorg

Kulturhus De Spil wil met deze tentoonstelling laten zien wat er zoals speelt op kunstzinnig gebied in ‘Kunst en Zorg’. Waarbij een zo breed mogelijk publiek kennis kan komen nemen van zeer uiteenlopende kunstvormen en ontwikkelingen van de artistieke talenten in de regio. De tentoonstelling wordt begeleid door een catalogus en gedichtenbundel.

Van alle deelnemers zullen individuele en/of collectieve ‘portretten’ gedocumenteerd en vastgelegd worden in een catalogus. De kleur-catalogus en gedichtenbundel is bestemd voor alle deelnemende exposanten, hun relaties, familie, vrienden en voor het geïnteresseerde publiek. De catalogus en gedichtenbundel worden gepresenteerd door Erica van Lente, Burgemeester van de Gemeente Dalfsen, tijdens de opening van de tentoonstelling begin november 2022.

Aanmelden

Het Kulturhus zoekt daarvoor artistieke talenten voor haar tentoonstelling met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking. Ken je iemand die mooie kunstwerken maakt of maak je zelf kunstwerken en woon je in de Gemeente Dalfsen en omgeving? Meld je dan aan bij Max Timmerman, de curator kunst en cultuur van de Spil via: m.timmerman1950@telfort.nl.