Lezing over Bach in de Reestkerk door Rinke van der Valle

Johann Sebastian Bach.

Rinke van der Valle houdt op zondagmiddag 27 november een lezing over Bach in de Reestkerk in Oud-Avereest. Hij gebruikt daarbij veel beelden, geluidsopnamen en videofragmenten.
Lees meer over
De Staphorster

Het eerste deel voor de pauze gaat over het bekende Weihnachtsoratorium van de componist. Het feest van de geboorte van Christus is in de muziekgeschiedenis vele malen getoonzet. Bij Johann Sebastian Bach leidde dit tot een groots en omvangrijk werk.

Na de pauze komt zijn boek ‘Geen dag zonder Bach’ aan de orde. Dit is in maart verschenen en bevat 15 interviews, die Rinke van der Valle heeft gehouden met mensen, die dagelijks met Bach en zijn muziek bezig zijn. Gerenommeerde dirigenten als Ton Koopman en Jos van Veldhoven, schrijver Maarten ’t Hart, Bachbiograaf Christoph Wolff, zanger Peter Kooij en organist Leo van Doeselaar vertellen wat de muziek van Bach voor hen betekent. Tezamen met de verhalen van andere Bachliefhebbers die in dit boek aan het woord komen, ontstaat voor de lezer een caleidoscopisch beeld van een geniale componist die met zijn muziek zoveel mensen recht in het hart raakt! De inloop is vanaf 14.15 uur met koffie en thee, de start is om 14.45 uur. Kaarten zijn te bestellen op www.reestkerk.nl/agenda

Nieuws

menu