Maak kennis met WTC Staphorst Rouveen tijdens de meimaand fietsmaand

Ook dit jaar is de maand mei door de WTC bestempeld als kennismakingsmaand.

Ook dit jaar is de maand mei door de WTC bestempeld als kennismakingsmaand. Foto: WTC Staphorst

Ook dit jaar is de maand mei door de WTC bestempeld als kennismakingsmaand. In deze maand is het elke woensdagavond mogelijk om te ervaren hoe het is om in groepsverband een tocht te maken op de racefiets. De WTC Staphorst-Rouveen bestaat inmiddels uit zo’n 330 mannelijke en vrouwelijke leden.
Lees meer over
De Staphorster

De woensdagavonden zijn zowel voor de beginnende wielrenner als voor de meer ervaren fietser. Er wordt namelijk in verschillende snelheidsgroepen gefietst dus een ieder kan aansluiten op zijn of haar eigen niveau. Er wordt om 19.00 uur verzameld op het marktplein in Staphorst.

Speciaal voor de beginnende wielrenners, zowel mannen als vrouwen, organiseert de WTC in mei twee speciale activiteiten. Op woensdagavond 3 mei wordt er een beginnersgroep gevormd die onder begeleiding van een ervaren wegkapitein een rondje gaat fietsen. Tijdens deze rit worden tevens op eenvoudige wijze de aandachtspunten voor het rijden in groepen gedeeld. De start is om 19.00 uur vanaf het marktplein. Op woensdag 10 mei wordt er om 19.00u een beginnersclinic vanaf het marktterrein georganiseerd. In deze clinic wordt aandacht besteed aan de technische vaardigheden om het fietsen (in groepen) leuker en makkelijker te maken.

Kennismaking

Voor zowel de kennismakingsmaand als de activiteiten geldt dat deelname gratis is. Deelname is echter alleen mogelijk als minimaal 1 dag van tevoren de naam, adres en geboortedatum worden doorgegeven aan de secretaris op secretaris@wtcstaphorst-rouveen.nl dit in verband met de verplichte verzekering die de WTC dient af te sluiten voor introducees. Hiermee zijn eventuele schades gedekt door de NTFU. Na deze maand vervalt de verzekering automatisch zonder enige verplichting.

Meer informatie over de WTC Staphorst-Rouveen is te vinden op www.wtcstaphorst-rouveen.nl of door een bericht te sturen naar secretaris@wtcstaphorst-rouveen.nl.