Met z'n allen door de modder! Nieuwe obstakels, afstanden en categorieën: Obstacle Run Staphorst beleeft jubileumeditie

Obstacle Run Staphorst

Obstacle Run Staphorst Streekredactie / Eelco Kuiken

Deur de drek, over de monkeybars en in de touwen: woensdag 9 augustus vindt de vijfde editie van de Obstacle Run Staphorst plaats. Een jubileum jaar, en dat betekent dat er extra uitgepakt wordt door de organisatie. Zo wordt er dit jaar een derde afstand toegevoegd en is het mogelijk om als duo over de startlijn te vertrekken.
Lees meer over
De Staphorster

Tijdens de Obstacle Run Staphorst leggen deelnemers een parcours af, bestaande uit een combinatie tussen hardlopen en het tackelen van hindernissen. Net als voorgaande jaren vindt de Obstacle Run ook in 2023 plaats in het centrum van Staphorst. Maar in plaats van de gebruikelijke 8 kilometer is het dit jaar mogelijk om een route van 6 kilometer en een route van ruim 10 kilometer te doen.

Daarbij is het dit jaar mogelijk om als ouder-kind duo mee te doen. Dit houdt in dat deelnemers samen met hun vader, moeder, zoon of dochter kunnen starten aan de Obstacle Run.

Fysiek en mentaal

In 2017 vond de eerste editie van Obstacle Run Staphorst plaats op initiatief van een aantal jonge Staphorsters als aanvulling op de bestaande Staphorstdagen. Destijds (2017) deden 400 deelnemers mee en vanwege het succes is toen besloten om Obstacle Run Staphorst voort te zetten. Het daaropvolgende jaar deden al ruim duizend mensen mee. Inmiddels daagt Obstacle Run Staphorst al vier jaar lang deelnemers uit om hun grenzen zowel fysiek als mentaal te verleggen.

Nieuwe obstakels, nieuwe afstanden en nieuwe categorieën: de Obstacle Run Staphorst van 2023 belooft nog spectaculairder te worden dan voorgaande edities. Tickets voor de jubileum editie zijn vanaf nu te verkrijgen via obstaclerunstaphorst.nl/tickets .

Onderdeel van de SAS-week

Voorgaande jaren was de Obstacle Run Staphorst onderdeel van de drie Staphorstdagen die plaatsvonden rond de bouwvak, maar vanaf dit jaar is de Obstacle Run onderdeel van de nieuw opgezette SAS-week. De SAS-week, opgezet door Stichting Activiteiten Staphorst, is een meerdaags evenement vol met activiteiten voor jong en oud.

De SAS-week vindt plaats op 9, 10 en 11 augustus met onder andere de activiteiten als beachvolleybal, een dorpsquiz en de Obstacle Run. Meer details over de SAS-week zijn te vinden op Instagram: @stichtingactiviteitenstaphorst en Facebook: SAS-week.