Mindervalide kinderen kunnen ritje maken in een zijspan, trike of oldtimer tijdens 25ste Stien Eelsingh rit van AMBC Staphorst

De Stien Eelsingh rit heeft als doel enkele tientallen minder-valide kinderen een leuk dagje uit te bezorgen.

De Stien Eelsingh rit heeft als doel enkele tientallen minder-valide kinderen een leuk dagje uit te bezorgen. Foto: AMBC

De motorclub AMBC uit Staphorst kan zaterdag 11 juni het dankbaarste evenement uit hun overvolle jaarkalender organiseren. Op die dag wordt twee jaar weer de Stien Eelsingh rit gehouden worden. Het is een jubileum editie, want het is de 25ste keer dat de rit wordt gereden.
Lees meer over
De Staphorster

De Stien Eelsingh rit word één maal per jaar verreden met als doel enkele tientallen minder-valide kinderen een leuk dagje uit te bezorgen. Dit word gerealiseerd met behulp van vele zijspanrijders en enkele trikes en oldtimer automobielen. De kinderen mogen de hele dag meerijden in het voertuig en de ouders of begeleiders genieten net zo hard mee. Zij worden vervoerd middels een touring car.

Mooie verrassing

Er word een mooie route afgelegd met onderweg een pauzestop waar de AMBC catering de inwendige mens zal verzorgen. De route voert dit jaar richting Hardenberg alwaar de kinderen een mooie verrassing te wachten staat. Wat dit is laat de organisatie nog even in het midden om de verrassing nog even intact te laten.

Deze 25e editie kan mede georganiseerd worden door de hulp van vele sponsoren en vrijwilligers. „De organisatie wil deze ondernemers hartelijk dank zeggen”, laat de motorclub middels hun nieuwsbrief weten. Het vertrek van de rit staat gepland op 11 juni om 10.00 uur bij uitgaanscentrum Kisteman in Staphorst.