Munnikenslagloop gaat dwars door de kern van Rouveen. Winnaar ontvangt wisselbeker 'Keuperen Spike van Rouvene'

Bij de laatste editie in 2019 stonden ruim 430 deelnemers aan de start. Foto: Erwin Kreule

Na twee afgelaste edities vanwege corona kan op woensdag 22 juni de Munnikenslagloop in Rouveen weer worden gelopen. Deze hardloopwedstrijd trekt al jaren veel lopers uit de wijde omgeving, maar ook lopers uit de eigen gemeente trainen speciaal voor deze hardloopwedstrijd. Bij de laatste editie in 2019 stonden ruim 430 deelnemers aan de start.
Lees meer over
De Staphorster

Doordat de wedstrijd door een deel van de Rouveense kern gaat is de gezellige dorpsloop goed door de bevolking te volgen. Voor de deelnemers is het enthousiasme en de aanmoedigingen van het publiek juist een extra stimulans om zich maximaal in te spannen. De gehele omlijsting wordt verzorgd door de ervaren speaker bij atletiekevenementen, Herman Weening.

Afstanden

De wedstrijd start met de jeugdlopen over een afstand van 800, 1600 en 2400 meter op een parcours van 800 meter. Daarna volgen de volwassenen met de vijf en tien kilometer over een ronde van 2500 meter. Het parcours is autovrij en van zowel de 5 als 10 kilometer is de afstand officieel opgemeten en gecertificeerd door de Atletiekunie.

De winnaar van de tien kilometer mag de wisseltrofee, de ‘Keuperen Spike van Rouvene’ in ontvangst nemen. Deze koperen hardloopschoen is op ambachtelijke wijze gemaakt door de oud-Rouvener Berend Horstede. Voor de jeugd zijn er bekers te winnen en op de 5 en 10 kilometer zijn er geldprijzen te winnen in diverse leeftijdscategorieën.

Inschrijven

Op de wedstrijddag kan men zich tot 20 minuten voor de start van de betreffende afstand ook nog inschrijven maar dan is het inschrijfgeld wel hoger. De inschrijving vindt plaats in de voetbalkantine van SC Rouveen. Daar ontvangen de deelnemers ook hun startnummer. Voorinschrijven kan tot en met maandag 20 juni via munnikenslagloop.nl . Hier zijn ook alle starttijden te vinden. Om 19.25 uur is er een gezamenlijke warming-up bij start/finish verzorgd door InShape, dé healthclub van Staphorst.

De Munnikenslagloop wordt georganiseerd door AV De Sprinter uit Meppel en Bos Bedden Loopgroep AG ’85, met de steun van veel plaatselijke ondernemers.

Nieuws

menu